Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny 3–0-seger för Tierp

– Vi öppnade lite lojt och Södertelge var i ledning vid 11–10. Men sedan kunde vi ta över och vinna första set med 25–18.
Tierps spelande tränare var ändå nöjd med laget insats i Brunnsängshallen.

Annons

Hemmatjejerna fick se sig besegrade med klara 3–0 och de mycket duktiga Tierpstjejerna tog faktiskt den åttonde raka segern på lika många spelomgångar i damettan, imponerande.

Nu var ändå Södertälje, som är nykomlingar i ettan, med bra i början av alla tre seten. Ja, i andra set så gick hemmatjejerna snabbt fram till 5–0! Skulle Södertälje kanske vända matchen här? Men så gick serven över till Tierp. Med Evelina Stenmark vid serven så var Tierp nästan ikapp (5–4).

Nu var ändå hemmalaget på hugget och Tierp kom inte upp i ledning förrän en bit efter första time outen.

– Ja, vi skaffade oss ledning med 12–9 och sedan kunde vi hålla undan och vinna med samma siffror som i första set (25–18), sa Evelina.

I det tredje setet startade Tierp bäst. Men som i de två första seten så gav inte hemmatjejerna upp utan kamp. Men i det senare skedet av setet, så var ändå Tierp det det bästa laget.

– Vi gjorde en bra match och det var en stark laginsats som gjorde att vi kunde vinna igen, summarade passaren Evelina.

Nästa helg möter Tierp tabelltvåan Solna.

– Ja, och det blir nog en extra tuff uppgift. Visserligen vann vi bortamötet med 3–0. Men det var mycket knappa siffror i varje set, påpekade Evelina.

SÖREN ÅKERMAN

$1

SÖDERTELGE–TIERP VOLLEY 0–3 (18–25, 18–25, 18–25)

Mer läsning

Annons