Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust för Tierp Volley

– Jag är oerhört besviken. Våra grabbar viker ner sig alldeles för lätt.
Nej, Jonas Svantesson chefstränare för Tierp Volley, var allt annat än nöjd och glad efter bortamötet med Vingåker i herrarnas elitserie på söndagen. Nu vann också Vingåker med 3–0 och Tierp har hittills bara en enda seger i säsongens seriespel.

Annons

Förra helgen vann ju Tierp mot Säter hemma i Aspenhallen och visade då fina takter. Men här i Vidåkershallen kom bristerna fram.

– Vi spelar ju stundtals riktigt bra volleyboll och vi var spelmässigt inte sämre än Vingåker. Men så fort vi tappar några bollar, så tappar vi också tyvärr vårt eget spel, sa Svantesson direkt efter höstens femte serieförlust.

I första set ledde Tierp vid andra time outen med 16–15.

– Här skulle vi ha haft en större ledning. Men vi var för klena i avsluten. Därtill gjorde vi för många egna misstag. Vi borde faktiskt ha vunnit första set, sa Svantesson. Nu tog Vingåker setet med knappa 25-23.

Även i andra set öppnade gästerna bra. Ledde också vid första time outen med 8–5. Ledde också med 10–7. Men sedan tappade Tierp linjerna och missade även i servespelet. Fram till andra time outen så tog hemmalaget elva poäng mot gästernas fyra!

Vingåker vann sedan setet med klara 25–18 och nu talade det mesta för att Vingåker skulle kunna ta en ny seger i höstens elitserie. En hygglig start även i tredje set av Tierp. Men efter att Vingåker gått i från till 8–5, så verkade Tierp åter ha tappat både linjer och självförtroende. När ledningen för Vingåker var så stor som 19–12 och 21–13, så var loppet kört för Tierp. Men i slutet fick publiken ändå se en skärping från gästernas sida.

Vid ställningen 23–18 så lyfte sig Tierp och plockade hem tre raka poäng. Men det var så dags då. Hemmalaget skärpte också till sig i slutbollarna och vann avslutande set med 25–22.

– Vi måste visa bättre takter även om det tar emot, sa Jonas Svantesson och tänkte naturligtvis på hemmamötet med Lugi på lördag.

– Daniel Karlsson fick pris som vår bäste spelare. Men i övrigt måste det bli bättre takter, manade Tierpstränaren.

 

VINGÅKER - TIERP VOLLEY 3-0 (25-23, 25-18, 25-22)

Mer läsning

Annons