Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örkelljunga cupmästare

Tierp Volley var på väg mot något stort. Klubben har inte någon mästartitel än. Det närmaste i den vägen var SM-finalen mot Hylte 2005. Men i cupfinalen mot Örkelljunga öppnade hemmalaget stort och starkt.

Annons

Tyvärr tappade Tierp en ledning på 23–20 i första set. Det blev också matchavgörande.

– Ja, om vi hade vunnit första set så hade nog matchbilden blivit en annan, menade också hemmatränare Jonas Svantesson.

Nu fick dock Svantesson och alla övriga i Aspenhallen se ett Örkelljunga som fick blodad tand efter upphämtningen och segern i första set.

Avslutningen på det inledande setet blev dramatiskt och kunde inte avgöras förrän vid 31–29 till gästerna. Under slutresan hade både Tierp och Örkelljunga tre setbollar vardera.

– Örkelljunga fick oss dit de ville och vi blev sedan för fega. Vi har faktiskt ett högre tempo på träningarna, än vad vi visade i andra och tredje set, sa Tierps lagkapten Patrik Rumin.

– Vi spelade mycket bra i första set och det tar vi med oss till lördagens seriepremiär mot just Örkelljunga på bortaplan, sa Svantesson.

Örkelljunga hade också en vänsterhänt högerspiker i Andrew Bonner, som blev matchens dominant och poängkung. Den liraren hade inte Tierp något riktigt vapen mot.

Andrew fick härja fritt och plockade själv hem 17 poäng.

– Vår upphämtning i första set blev helt matchavgörande, sa också Peter Lundgren, mycket duktig servare i Örkelljunga.

– Vi har ett bra lag den här säsongen. Vi har också spelat hela 17 träningsmatcher före det här slut- spelet, sa Lundgren, som med sitt lag siktar högt den här säsongen.

Även om nu Örkelljunga tog hand om taktpinnen i andra och tredje seten, så var ändå Tierp med även om hemmagrabbarna fick finna sig i att vara på behörigt avstånd i poängjakten.

– Nej, och även om Örkelljunga vann helt rättvist så var vi flera gånger riktigt nära att gå i kapp, sa Svantesson, som nu med sina lirare får sikta in sig på revansch i seriepremiären.

Plusbetyg i hemmalaget till Magnus Östling, Rafael Dürr och Daniel Karlsson.

 

 

 

Tierp–Örkelljunga 0–3 (29–31, 19–25, 18–25)

Bästa poängplockare, Tierp: Magnus Östling 14, Rafael Dürr 11. Örkelljunga: Andrew Bonner 17, Fletcher Andersson 13.

Mer läsning

Annons