Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örkelljunga klassen bättre än Tierp

Tyvärr för Tierp så var Örkelljunga klassen bättre i premiären av elitserien nere i Örkelljunga Sporthall. Hemmalaget som också imponerat under försäsongen och som vann även svenska cupen efter finalseger mot just Tierp, vann seriepremiären med klara 3-0. Matchen var över på dryga timmen.
Gästerna med chefstränaren Jonas Svantesson i spetsen hade inte mycket att sätta emot ett Örkelljunga, som för närvarande nog är landets formstarkaste volleybolllag.

Annons

– Ja, det här gick faktiskt lättare än i cupfinalen uppe i Tierp, säger Lars Erik Dahlqvist andretränare i Örkelljunga.

– Vi var stabila redan i första set och Tierp hade mycket svårt att försvara sig mot vår högerspiker Andrew Bonner. Jag tror att han bara missade två gånger under de två första seten, sa Dalhqvist.

Ja, det som inte skulle få hända inträffade. Gästerna blev tillbakapressade redan i första set. Hemmalaget kunde här ganska enkelt vinna med siffrorna 25-17.

I andra set kom Tierp ut som ett nytt lag och lirade riktigt bra. Hade bra servemottagning och ett bra block.

– Ja, här hade vi också ledning med både 18-16 och 19-17. Men sedan lyckades Örkelljunga med ett par, tre mycket skarpa servar och kom sedan i kapp och förbi,sa Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

Om det nu såg bra ut i andra setet, så var den bilden som bortblåst i tredje set. Örkelljunga vann och punkterade matchen. Setsiffrorna blev hela 25-13 och här var det fråga om utklassning.

Nu var Örkelljunga steget före under hela matchen. Undantag då för större delen av andra set, där Tierp lirade mycket bra. Men tydligen fattas det en hel del när det gäller att spela ihop laget, som ju har hela sju nya spelare den här säsongen.

Matchens store lirare var Andrew Bonner, som redan under cupfinalen uppe i Tierp briljerade. Trots att Tierp kände till Bonners kapacitet så hade gästerna inget försvarsvapen att sätta emot.

Bonner tog 16 av sina 18 poäng redan under de två första seten. Tierps normalt främste poängplockare brassen Rafael Dürr kom aldrig loss. Han blockerades effektivt av hemmalaget. Skillnaden mellan vad Bonner kunde få prestera och det Rafael inte tilläts att göra fanns också med i bilden, när Örkelljunga lätt vann hemmapremiären.

- Vi får komma igen mot Hylte hemma. Bilden från den här matchen är att alla våra lirare kan bättre, summerade Jonas Svantesson.

ÖRKELLJUNGA - TIERP VOLLEY 3-0 (25-17, 25-22, 25-13)

Bästa poängplockare, Örkelljunga: Andrew Bonner 18 poäng, Peter Lundgren 12 p.

Tierp: Patrik Rumin 10 p, Magnus Östling 6 poäng.

Mer läsning

Annons