Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peking-spiker till Tierp Volley

En dryg månad innan Tierp Volleys herrar drar i gång på allvar med finalspelet i Svenska Cupen hemma i Aspenhallen, så har klubben nu också spikat sin trupp inför sin tolfte raka säsong i elitserien.

Annons

På måndagen blev också den tolfte spelaren i truppen klar. Det är ett härligt nyförvärv från KFUM Norrköping som i helgen flyttat upp till Tierp.

– Ja, det är den mycket lovande spikern Joachim Williams Larsson, som i dag bestämt sig för att spela för oss. Han gjorde hela 70 poäng i allsvenskan för Norrköping förra säsongen. En stark spelare som blir intressant den kommande säsongen. När vi nu fått klart med Joachim, så är också truppen spikad, säger en nöjd Tobias Backström, sportchef för Tierp Volley.

Joachim drar i helgen upp sina bopålar i Nyköping. Han har under sina fyra säsonger i allsvenska KFUM Norrköping hela tiden pendlat mellan den båda städerna.

– Joacim har gjort fyra träningspass med oss och helt klart är det en stor bolltalang som vi får in i truppen. Därtill är han en spenstig och stark spelare, säger Tierpstränaren Jonas Svantesson om den nye liraren.

– Det blir ju en nästan helt ny lagkonstellation. Från förra säsongen finns bara tre spelare kvar. Men det är en intressant och homogen trupp.

– Inledningsvis kan det ju bli lite extra jobb att spela ihop laget, eftersom det är så många nya lirare, påpekar Jonas.

Ja, från förra säsongen så finns bara trion Magnus Östling, Erik Engström och brassen Rafael Dürr kvar i truppen.

– Kanske det kan bli något inhopp av Martin Molneryd och Martin Woxlin. Men där är inget spikat, säger Jonas Svantesson.

Nye Joachim är enligt uppgift en spiker med stora utvecklingsmöjligheter.

– Ja, jag ser övergången till Tierp Volley och att få spela i elitserien som en stor utmaning. Jag har ju aldrig spelat i elitserien, men har gjort fyra säsonger i Norrköping och spelat i allsvenskan, säger Joachim.

– Jag flyttar upp till helgen. Vad jag ska jobba med är inte helt klart, men det ordnar sig, säger Joachim, som tidigare jobbat inom postverket.

Vad vet du om Tierp Volley och vad kan du tillföra laget?

– Jag valde faktiskt mellan Sollentuna och Tierp. Jag har också tränat med Sollentuna, men det kändes helt rätt när jag kom till Tierp och fick vara med på deras träningar, säger "Jocke".

– Får jag bedöma mig själv så har jag hittills lyckats bra i både block och anfall. Men då har det naturligtvis handlat om allsvenskan. Jag vet ju inte om jag kan ta en plats i förstasexan. Men det här blir både en spännade och intressant utmaning, menar den talangfulle spikern.

Mer läsning

Annons