Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reducerad elitcup i Tierp

I dag körs Tierp Elitcup i volleyboll. Men det blir en något stympat tävling där det hela avgörs med tre istället för fyra lag inblandade. – Det var ju meningen att vi skulle ha tre inbjudna lag i cupen. Men vi lyckades inte locka mer en två lag. Vi har försökt få hit bland andra Vingåker och vi har även haft kontakt med ett finsk lag, säger Tobias Backström sportchef i Tierp Volley.

Annons

Nu får Tierp Volley mäta sina krafter med elitspelarna i Sollentuna och Säter. Hemmagrabbarna börjar i dag på morgonen mot Sollentuna. Herrarnas cupmatcher varvas i Aspenhallen med svenska cupen för damer, där Tierp inleder mot Bromma.

Tierps herrar spelar sin andra match mot Säter på lördagskvällen.

– Det ska bli riktigt, riktig roligt att få komma i gång och spela matcher, säger hemmatränarena Jonas Svantesson.

– Både spelarna och jag själv har sett fram emot, att få testa var vi står i förhållande till våra motståndare.

Hur har det sett ut på träningarna?

– Det har sett skapligt ut och vi har tränat mycket hårt. Sammantaget så har vi kört över 30 bollpass och ett 15-tal styrkepass, säger Svantesson.

– Vi har ju bara kört interna matcher. Nu ska det bli intressant att se hur alla nya killar fungerar i tuffa matchsituationer.

Hela truppen, utom Rafael Dürr och Martin Molneryd, kommer att finnas med i matcherna mot Sollentuna och Säter. Enligt Svantesson så har nye centern Daniel Karlsson (Sollentuna) och vänsterspikern Patrik Rumin (Habo), imponerat mest på träningarna. Bland de många nya finns ju också passaren Mattias Gustavsson (Säter) med i dagens premiärmatcher i Aspenhallen.

Närmast efter elitcupen står på programmet Svenska Cupen den 18-19 oktober.

Tierp Volley öppnar sedan elitserien med ett bortamöte med Örkelljunga den 25 oktober.

Enligt programmet skulle sedan Falkenberg ha varit första motståndare på hemmaplan. Men här kommer en ändring.

– Ja, Falkenberg ska spela i Nordiska Cupen och därför spelas den 14 november. Nu blir istället Hylte vår första motståndare hemma i Aspenhallen den 9 november, säger Tobias Backström.

Mer läsning

Annons