Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker premiäseger för Tierps Volleytjejer

Tierp, som förra säsongen gjorde lysande insatser i både damettan och allsvenskan, klarade höstpremiären utan större besvär. Hemmalaget Uppsala hängde med i första set, men sedan tog gästerna över och vann med 3-0.

Annons

– Vi spelade inte alls bra i första set och gjorde en rad misstag, sa Helen Kjellman, tränare för Tierp som förklaring till att första set blev så pass jämt som 26-24.

Men när Tierpstjejerna skärpte till sig i de två följande seten, så var det aldrig någe snack. Tierp var det klart bästa laget.

– Ja, vi spelade också bättre och bättre ju längre matchen pågick. Setsiffror som 25-15 ger ju också en bild av matchen, menade Kjellman.

Tierp, som i nästa omgång möter Åländska Jomala hemma i Aspenhallen, spelade också stabilt sedan det första setet var överstökat.

Extraplus till Jenny Karlsson, Camilla Nilsson och Veronica Beronius. De båda nyförvärven Kristin Ekdahl och Lisa Westby klarade också sin första match för Tierp med ¨klart godkänt betyg.

– Vi måste dock jobba mer med vårt baklinjespel, sa Helen Kjellman, som såg fram emot ett intressant möte med Jomala nästa helg.

UPPSALA–TIERP VOLLEY 0-3 (24–26, 15–25, 15–25)

Mer läsning

Annons