Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker seger för Tierp Volley

– En jätteskön seger och vi tog revansch på oss själva efter en mindre bra insats förra helgen mot Sollentuna.

Tierps chefstränare Jonas Svantesson, var mycket nöjd med sitt manskap efter söndagsmatchen hemma i Aspenhallen. Gästande Habo fick stryk med klara 3–1 och det var bara i tredje set som Jönköpingslaget fick vara med i matchen på riktigt.

Annons

Tierp spelade bländande volleyboll under de två första seten. Och en lirare som överraskade var inhopparen Joachim Williams Larsson, som inledde strålande som vänsterspiker.

– Jättekul för Joachim som tränat hårt den här säsongen, berömde Svantesson.

Ja, under den första delen av matchen hade inte Habo mycket att sätta emot. Första set vann Tierp med utklassningssiffrorna 25–13.

Det mesta stämde här för hemmalaget. Sett till hela matchen var det serve- och blockspelet som sänkte gästerna.

Habo, som även tidigare haft svårt att vinna i Aspenhallen, blev rejält tillbakatryckta före pausvilan efter andra set.

Ett plus,jämfört med förlustmatchen borta mot Sollentuna förra helgen var, att både Mats Nilsson och Martin "Molle" Molneryd fanns med i Tierpslaget.

– Ja, Mats och Molle betyder mycket, inte minst som ledargestalter på banan, berömde Svantesson.

Men efter pausvilan startade Habo bäst och gick snabbt ifrån till en 7–1 ledning. Nu var ändå Tierp uppe vid 19–20. Men det var ändå gästerna som lite överraskande tog hem tredje set (21–25)

– Vi släppte lite onödigt in Habo i matchen. Det har hänt förut att vi efter paus gått till spel lite oskärpta. Det här gav också Habo självförtroende och dom spelade bra i det här setet, tillstod hemmatränaren.

Både Ragnar Pähn och Daniel Karsson spelade stabilt hela matchen. Och i fjärde set tog hemmagrabbarna tillbaka initiativet.

– Ja, här var vi i ledning hela tiden och nu spelade vi åter på hög nivå. Vi kontrollerade spelet och det var aldrig någon fara, menade Svantesson.

Klart godkänt till hela Tierpslaget. Extra plus också till det spel laget visade upp under första och andra set.

På grund av att Säter drog sig ur elitserien, så står Tierp över i nästa omgång och möter om två veckor seriefavoriterna Falkenberg på bortaplan.

Då är Mats Nilsson och Martin Molneryd åter förhindrade att delta på grund av arbetet. Här vore det kanske hög tid att försöka lösa detta problem?

 

TIERP VOLLEY–HABO 3–1 (25–13, 25–22, 21–25, 25–19)

Bästa poängplockare, Tierp: Ragnar Pähn 17 poäng, Daniel Karlsson 16 p.

Habo: Adnan Herco 23 p, Erik Hejll 9 poäng

 

Mer läsning

Annons