Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens bottennapp av Tierp Volley

Tierp skulle ta den lilla chans som ändå fanns för att kunna ta en plats i Grand Prix längre fram på säsongen. Men av det blev intet i Vidåkerhallen. Hemmalaget Vingåker vann med mycket klara 3–0 och setsiffrorna talar heller inte om att det var någon direkt kamp om poängen.

Annons

– Nej, det här var säsongens bottennapp och Vingåker behövde inte anstränga sig för att vinna matchen, säger en mycket besviken Micke Hillgren, andretränare för Tierp Volley.

Tierp har ett mycket dystert bortafacit. På fyra bortamatcher har laget inte lyckats ta ett enda set. Mycket märkligt och naturligtvis oroväckande.

– Ja, vi har verkligen en hel del att jobba på när det gäller vårt spel på bortaplan. När det tar emot så verkar det som om ingen vill tag i det hela, säger Hillgren.

– Nu var också vår servemottagning under alla kritik. Vi kom ju aldrig fram till anfallslägen, fortsätter Hillgren.

Nej, ser vi till anfallspoäng så plockade Vingåker hem dubbelt så många poäng. Detsamma gäller för block- och servespelet. Nej, det här var en match där Tierp tyvärr fick spela andra fiolen.

Men verkligt oroande är ju att Tierp, som i den här matchen ju hade landslagsmännen Patrik Rumin, Daniel Karlsson och Matthias Gustavsson i truppen, viker ner sig så lätt.

Varför ingen av dessa tar tag i händelserna när det tar emot hade Hillgren inget direkt svar på. Bilden har tydligen varit snarlika i övriga bortamatcher.

Tydligen betyder också avsaknaden av Ragnar "Släggan" Pähn och Martin Molneryd en hel del. Båda är för närvarande knäskadade. Men det kan ju ändå inte vara hela förklaringen till Tierp Volleys minst sagt bleka agerande på bortaplan.

Första set vann "hemvävda" Vingåker med 25–21.

– Men det var faktiskt smickrande siffror för oss. Mitt i setet låg vi under med hela tio poäng, sa Hillgren.

Nu verkade också Tierps motstånd bli klenare varefter i matchen. Andra set slutade 25–18 och tredje set vann hemmalaget med utklassningsiffrorna 25–11!

– Jag hoppas vi kan rätta till problemen under veckans träningar. En starkt bidragande orsak till det här nederlaget var vår svaga servemottagning, sa Hillgren.

Nästa helg kommer Falköping på besök i Aspenhalllen. När det gäller söndagsmatchen i Vingåker så får, enligt Micke Hillgren, ingen i Tierpslaget godkänt betyg.

SÖREN ÅKERMAN

$1

VINGÅKER–TIERP VOLLEY 3–0 (25–21, 25–18, 25–11)

$1

Bästa poängplockare. Vingåker: Linus Fröberg 19 poäng, Tarik Basic 12 p, Tierp: Patrik Rumin 9 p, Mats Nilsson 8 poäng

Mer läsning

Annons