Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark insats av Tierp Volley

– Jag är helt nöjd med grabbarnas insats i kväll. Men jag trodde vi skulle kunna ta dom i fjärde set där vi verkligen hade Falkenberg i brygga, sa tränaren Jonas Svantesson direkt efter hemmamötet med regerande svenska mästarna.
Nu vann ändå Falkenberg till slut med 3–1. Men helt klart fick mästarna den här kvällen verkligen göra rätt för trepoängaren.

Annons

– Jag är inte överraskad. Jag sa också före matchen att vi skulle få jobbigt här i Aspenhallen.Tierp blir nog också allt bättre när de nya lirarna får spela in sig, sa Falkenbergs tränare Ismo Peltoarvo som naturligtvis inte kunde undgå att hylla sin poängmaskin Johann Andersson som också blev tungan på vågen den här kvällen.

Första set började som vi väntat oss och här visade gästerna varför de är topplaget i Sverige.

Nu kom ända Tierp igen i slutet och var uppe vid exempelvis 18 lika. Men efter en time out så kunde Falkenberg gå ifrån och vinna första set med 25–21.

Men här visade man ändå att man hade fått ordning på sitt block och var här lika effektiva som gästerna.

Redan fran start såg vi också att den här matchen bjöd på bra volleyboll.

Tierp fortsatte att bjuda mästarna på en riktigt tuff match. Andra set så bra att hemmagrabbarna helt enkelt tog hand om taktpinnen långa stunder.

Även om Falkenberg kom igen och var uppe vid 23–21 så gav inte Tierp någon pardon. Hårdsmashande Raffe Dürr satte setbollen (25–21) innan pausvilan.

Det här var det bästa Tierp presterat den här säsongen och det syntets att hemmalirarna stortrivdes medan nog mästarna började fundera.

– Ja, det här var också min klart bästa match den här säsongen. Framförallt var det min jämnaste insats, sa Magnus Östling, poängtvåa i hemmalaget.

Nu kom ändå Falkenberg tillbaka och visade fina takter i tredje set där Tierp inte fick så mycket att säga till om. Gästernas segersiffror blev klara 25–18.

Men att Tierp har höga kvaliteter den här säsongen fick vi åter se i fjärde setet. Ledning vid första tekniska time outen och sedan var det mycket tätt mellan lagen framåt. Efter andra tekniska timeouten visade hemmagrabbarna att man vekligen inte ge sig utan strid.

Tierp hade ledningen med både 19–18, 20–18 ochg 20–19. Tierp tog sedan time out vid 21–23 och tog nästa poäng.

Men hemmagrabbarna fick ändå se mästarna vinna med knappa 25–23.

Men Tierp har all heder av den här insatsen och det var ett klart steg framåt. Nu har också Tierp i den mycket tuffa upptakten av elitserien mött topplagen Örkelljunga, Hylte och Falkenberg.

– Kan vi spela så här på söndag i bortamötet med Habo bör vi ha poängchans, menade Jonas Svantesson.

– Verkligen roligt att få göra en sådan här match, sa nyuttagne landslagsmannen Patrik Rumin som hade en lyckat kväll.

–Ja, servarna satt bra och jag fick ju in hela fem serveess och det är nog rekord för min del, sa Patrik.

Hela laget var bra den här kvällen. Daniel Karlsson också uttagen till landslaget gjorde sin bästa match i Tierps färger.

Hårdslående Rafael Dürr visade också sina kvaliteter och blev bäste poängplockare i Tierp tätt för Magnus Östling.

Ja, passaren Matthias Gustavsson samarbete med Daniel Karlsson var också sevärt den här kvällen. Sammantaget hela Tierp Volley gjorde en mycket bra insats. En extra poäng för Tierp den här kvällen var att man vann blockspelet!

Bästa poängplockare. Tierp: Rafael Dürr 16 poäng, Magnus Östling, 14 p, Daniel Karlsson 12, Patrik Rumin 12. Falkenberg:Johann Andersson 23, Jimmie Ivarsson 13.

Mer läsning

Annons