Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark öppning av Tierp men sedan kom Hylte

– Vi spelade jättebra i första och andra set. Det bästa den här säsongen. Men sedan orkade vi inte i tredje och fjärde set.
Ja, Tierps spelande tränare Jonas Svantesson försökte direkt efter den andra kvartsfinalen göra en summering av hemmamötet med gästande Hylte som gästerna vann med 3–1.

Annons

– Nej, det var inte Tierp som var bra i början av matchen.Det var vi som som skänkte bort poängen genom alla våra misstag,menade Hyltes tränarduon Per Harrysson och Kristian Wretander.

Men nu var det ändå så att Tierp vann första set med ganska klara 25–21. Kanske kunde det också vara så att Tierp fina spel pressade Hylte till att göra misstagen som alltså gav pluspoäng till hemmagrabbarna?

En fundering som alltså inte finns hos ledarna i laget från Hyltebruk.

Det var nämligen också så att Tierp spelade mycket bra i första set och säkert blev det en obehaglig överraskning för "storlaget".

Det hjälpte då heller inte gästerna med en extra timeout vid ställningen 21–18. Här var Tierp obevekliga och vann setet med klara 25–21.

Även andra set spelade Tierp minst lika bra som sina gäster.Här hade också Tierp ledningen fram till 15–13 efter ett härligt serveess av Rafael Dürr.

Men sedan började det komma en hel del slarv med i hemmaspelet.

En rad "blindbockar" det vill säga att hemmaspelarna ofta slog i blindo och Hylte kunde blocka åt sig poäng. Setet till gästerna med siffrorna 25–19.

I slutet av andra set fick också se prov på ett starkt försvarsspel av Hylte.

Gästernas block och försvarspel blev allt starkare ju längre matchen led och det här gav också Hylte råg i ryggen.

– När det går bra så spelar alla våra lirare jättebra. Men när det tar emot så håller inte alla våra spelare måttet och vi hamnar i en för låg lägsta nivå, sa Sventesson som en förklaring till att Hylte kunde dominera stort i fjärde och avslutande setet. Totalt vann också gästerna blocken med heka 17–5!

En mycket stark insats av Tierp under halva matchen. Extra plus till liberon Martin Molneryd. I Hylte var Urban Andersson inte oväntat det stora namnet. Extra plus också till Murray Laidlaw.

Mer läsning

Annons