Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp föll med flaggan i topp

Tierp Volley gjorde två jättebra set i första kvarten mot Hylte. Gästerna hade också en ledning med 23–20 i andra set efter att ha vunnit det första setet. Men tyvärr för Tierp så tappade man andra set, som hemmalaget kunde vinna med 28–26.
Tierp förlorade med 1–3 i set.

Annons

– Ja, hade vi vunnit också andra set så hade vi vunnit matchen, det är jag säker på. Det här var en mycket besk förlust, sa en mycket besviken Janne Täcktor, chefstränare för Tierp Volley.

Nu blev det förlust med 1–3 i set i den första kvarten nere i Hyltebruk. Efter den snopna förlusten i andra set så tog hemmalaget över och kunde vinna matchen.

Nu tvingades Tierp också ställa upp utan sina tunga lirare Andy Wahlström och Martin Molneryd.

– Ja, att Molle inte skulle kunna spela det visste vi före matchen. Men när sedan Andy åkte på en låsning i ryggen i omklädningsrummet så kändes det tungt, sa Täcktor.

– Men ändå gjorde vi en mycket bra insats i de två första seten. Vi spelade strålande och jag måste berömma grabbarna stort, sa Täcktor, medan han försökte svälja den olycksaliga förlusten med 28–26 i andra set.

Ja, helt klart hade en seger för Tierp legat mycket nära OM man lyckats fortsätta vid ledning 23–20 i andra set.

– Nu ersatte Henrik Norrby mycket bra, men vi saknade Andy, speciellt i servemottagningen. Där var vi inte tillräckligt bra, menade Täcktor.

Nu kom inte heller poängmaskinen Kyle Gramit till som vanligt och faktiskt var Adrian Norrby bara poängen efter Kyle.

– Efter andra set och den snöpliga förlusten gick vi ut för att komma igen. Vi började också bra, men sedan gav vi bort flera poäng på bland annat dåliga servar, sa Täcktor.

Ja, i tredje set var man med i den dryga första tredjedelen, men efter 13–11 drog Hylte i från och vann ganska enkelt med siffrorna 25–20.

Bilden var ganska lika i det fjärde setet. Tierp hade bland annat ledning med 8–6, men mycket längre kom man inte och hemmalaget kunde gå i från till solklar setseger med siffrorna 25–16 och matchen var över.

Men sett till matchbilden i de två inledande seten så kom favoriterna undan med blotta förskräckelsen.

Med Andy i laget så hade Tierp framförallt haft en bättre servemottagning. Nu gjorde dock det unga gardet med Adrian Norrby, Henrik Norrby och Patrik Ödvall en mycket tapper insats.

De mer rutinerade lirarna Connor Olbrigth, Kyle Gramit och Verneri Vetriö är också revanschtaggade till andra kvarten hemma i Aspenhallen på torsdag.

– Ja, och jag hoppas verkligen att Andy kan få ryggen fixad till torsdagsmatchen. Ett annat stort önskemål är läktaren i Aspenhallen fylls med publik från Tierp och Gävle, avslutade Janne Täcktor.

Hemmalagets främsta lirare i den här matchen var Dalton Ammerman och Johl Averkamp.

Mer läsning

Annons