Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp fortsätter jaga första bortasegern

Tierp Volley har en mycket tuff bortamatch på söndagen. Det är Hylte som bjuder in till match i Örnhallen i Hyltebruk.

Annons

Tierp har nu gjort mycket bra matcher hemma i Centralhallen, men på bortaplan har det faktiskt inte blivit en enda seger i höst. Mot Vingåker och Sollentuna har man dock plockat med sig poäng efter 2-3 förluster.

Nu är frågan om man kan spräcka den dystra bortastatistiken. Sex hemmasegrar där man är obesegrade i höst. Men på bortaplan alltså fem förluster.

– Ja, vi åker ner med en trupp om elva spelare och två ledare. Vi kan spela helt utan press, det är ju Hylte som får bära favoritskapet, säger Marcus Wikander som tillsammans med ass Sara Berg ska matcha Tierp mot serieledarna.

I Hylte lirar nu Tierpsbekantingen passaren Matthew Youngoch deras främsta poängplockare är giftige Sandro Luna, som finns med i toppen av elitseriens topp för poängligan.

När det gäller poängligan så har dock Tierp ett verkligt ess att sätta emot. Det är poängkungen Colton De Mann, som finns i klar ledning både när det gäller anfallsligan och den sammanlagda ledningen i ligan.

–Jo, Colton är suverän, men Hylte har nog seriens starkaste och jämnaste trupp. Dom har flera lirare på alla sex positionerna, varnar Wikander.

Nu hör det också till saken att Tierp har genom åren haft mycket svårt att få poäng med sig från bortamatcherna mot just Hylte.

Men Tierp vann ju nyligen mot regerande svenska mästarna Linköping efter en strålande insats hemma i Centralhallen och i veckan tog man också en härlig revansch på Vingåker (3-0) också det i hemmahallen och efter övertygande spel.

– Vill vi vara med och ha häng på topplagen så skulle ju en seger mot Hylte sitta helt perfekt, säger Wikander.

Mer läsning

Annons