Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp nådde inte upp till Linköping

/
  • Det blev förlust för Tierp med 3–1 mot Linköping. Här slänger sig Connor Olbright i hopp om att rädda en poäng för sitt Tierp.

När Nordiska mästarna och Sveriges längsta volleybollag gästade Aspenhallen i Tierp på söndagskvällen, så fick mästarna verkligen jobba för segern.
För en seger och revansch för förra gången i Aspenhallen - det fick Linköping. I förra mötet vann hemmagrabbarna med 3-2.
Nu bjöd de båda lagen på en mycket bra och underhållande volleybollmatch.

Annons

– Ja, vi får väl vara nöjda och vi gör en bra insats, tyckte också Tierps ankare Andy Wahlström som speciellt i början av matchen spelade mycket bra.

– Men nu blir det fortsatt tuffa möten i serien. Redan på torsdag har vi en måstematch mot Vingåker här hemma, sa Andy, när han pustade ut efter matchen.

– Vi gör väl ingen höjdarmatch, men Tierp spelade bra och fick jobba för segern. Vi siktar på att vinna serien och nu har vi också blivit Nordiska mästare, sa en nöjd Martin Larsson bäste lirare i Linköping.

Nu vann gästerna första med ganska klara 25-20. Men redan här var Tierp riktigt bra med och vid ställningen 19-21 stod det och vägde. Men i slutbollarna kunde ändå mästarna avgöra.

I andra set så såg det riktigt bra ut fram till 13-8.

Men här kom gästerna igen och vid 14 lika så kunde Linköping gå i från.

Men det blev ändå Tierp som åter kom igen och var mycket nära en setvinst.

Vid ställningen 20-21 kunde dock gästerna sätta in ett litet ryck och vinna setet med siffrorna 25-20.

I det tredje setet vågade hemmagrabbarna spela ut ordentligt och hade ledningen hela vägen.

– Ja, det är möjligt att vi hade lite för stor respekt- speciellt i matchöppningen. Men i tredje set stämde det bättre för oss, menade Andy.

Ja, tredje set vanns av Tierp med solklara 25-15 och här var det Ålänningen Verneri Vetriö som satte setbollen.

Verneri går också allt bättre i match efter match och har blivit en fin tillgång i Tierpslaget.

Det fjärde och sista setet var också riktigt underhållande och fram till 13 lika var det en oviss historia. Men i slutskedet så kunde gästerna gå i från och säkra matchvinsten med 3-1.

Men Tierp hade ändå visat att man kan matcha mästarna och göra en fin insats. En skillnad mellan lagen var, att Tierp slog bort för många servar och bjöd här på poäng. Linköping hade inte en enda servemiss förrän i slutskedet av matchen.

– Nu måste vi också chansa och försöka slå svåra servar när vi möter så här starkt motstånd, sa Andy Wahlström i ett försök att förklara missarna i servespelet.

Mer läsning

Annons