Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tog en 18:e raka seger

Det är ingen hejd på Tierps Volleytjejer. På söndagen hemma i Aspenhallen kunde man bokföra den imponerande 18:e raka segern sedan höststarten. Det innebär att laget vunnit alla seriematcher den här säsongen.
Det här bär ju mot elitserien om tjejerna fortsätter i denna mycket imponerande stil.

Annons

De mycket duktiga Tierpstjejerna gick ju först helt obesegrade genom damettan. Nu har man fortsatt i samma stil i allsvenskan, där man vunnit fyra raka segrar på lika många omgångar. Det första setet tappade man först i söndagsmatchen mot Falköping.

- Ja, jag satsade friskt i första set och lät fyra juniorer spela. Dom gjorde bra insatser, men blev kanske lite nervösa i slutskedet. Men det är viktigt att juniorerna får känna på "hetluften", sa spelande tränaren Evelina Stenmark efter söndagsmatchen, som hemmalaget vann med 3–1.

Den första setförlusten i allsvenskan kom också i första set. Här ledde faktiskt Tierp med 24-23 och hade alltså setboll. Men Falköping kunde komma igen och vann setet med 29–27.

- Nu anser jag också att Falköping spelade bättre än för att vara ett jumbolag. Vi fick faktisk jobba för den här segern, sa Evelina direkt efter matchen.

Sammantaget blev det här också en svängig match där gästerna stundtals lirade överraskande bra.

Andra set blev dock en säker historia sett med hemmaögon och siffrorna 25–20 talar för sig själv.

I tredje setet var det betydlig jämnare och lagen följdes åt. Rutinerade Helen Kjellman kunde i slutskedet kliva in och sätta setbollen till 25–23.

I fjärde set såg det ut att bli en enkel historia för Tierp. Men gästerna kom igen vid ställningen 20–16.

– Här släppte vi in Falköping som tog chansen och det var helt jämt en stund (21–21). I slutskedet hade vi dock den bästa skärpan, sa Evelina Stenmark.

Frågan är nu om Tierpstjejerna kan fortsätta i samma suveräna stil. Nästa helg kan det bli en tuff uppgift när Åländska Jomala står på programmet.

SÖREN ÅKERMAN

TIERP VOLLEY–FALKÖPING 3–1 (27–29, 25–20, 25–23, 25–22)

Bästa poängplockare, Tierp: Evelina Frank 20 poäng, Lisa Westby 15. Falköping: J. Tidefält 18, F. Bengtsson 12.

Mer läsning

Annons