Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp tog en 3-1 seger mot Falköping

/

Efter 3-1 segern mot Falköping hemma i Centralhallen tog Tierp ett stort steg uppåt i tabellen för elitserien. Tierp ligger i nuläget på en fin tredjeplats.
Men varför så bleka i upptakten?

Annons

– Jag har ingen riktig förklaring, men vi pratade om det här före matchen och vi öppnade ändå lika avvaktande som i förra hemmamatchen mot Habo. Nu kunde vi ju ändå komma igen och plocka hem tre poäng, sa Tierps cheftränare Marcus Wikander direkt efter matchen.

Ja, vad den klena öppningen beror på kan man undra. Sammantaget så var ändå Tierp det klart bästa laget.

Gästerna vann helt rättvist första set med klara siffrorna 25-20 och hos Falköping spelade framför allt Jacob Link strålande. Han och hela gästernas lag uppträdde helt respektlöst och förde första set på ett imponerande sätt.

Tierp var klara favoriter i den här matchen. Men det var gästerna som visade härliga takter. Hemmagrabbarna uppträdde här INTE som ett elitserielag.

- Nej, i första set stod vi långa stunder och tittade på när gästerna agerade, sa Wikander.

Hos gästerna var man mycket nöjd med spelet i första set.

- Ja, vi gjorde ett mycket bra första set och inte minst är jag nöjd med våra servar. Här var vi klart bättre än Tierp. Men dom kom ju igen sedan i matchen, summerade Falköpings tränare Göran Persson och gav extra beröm till Jacob Link och liberon Filip Nilsson.

När väl det , från Tierps sida, svaga första setet var avverkat, kom Tierp igen och kunde lugna ner sin hemmapublik.

Nu började också blocket fungera och med tre block i rad från ställningen 6-5 fick man också fart på spelet i övrigt. Det blev ett ryck och försprång i poäng, som lade grunden till kvitteringen till 1-1 efter setsifforna 25-22. Lee Hamilton satte setbollen.

Värt att notera är att gästerna tog ledningen i de tre första seten. Men här i tredje set fick Falköping vara med fram till 7-6 innan Tierp satte in ett högre tempo.

Med klar poängmarginal förde man setet fram till en klar seger med siffrorna 25-20.

Det unga Falköpingslaget var ändå sega och gav sig inte utan en rejäl kampinsats.

I det fjärde och skulle det visa sig sista setet i matchen, så var faktiskt Falköping med rejält ända fram till strax innan slutskedet. Ja, dom var ju i ledning med 16-14 innan hemmagrabbarna vände och med bland annat åter tre block i rad kunde Lee Hamilton sätta matchbollen och siffrorna 25-17 i fjärde set.

Marcus Wikander gav högsta betyget till de tre Kanadensarna Colton De Mann, Lee Hamilton och passaren Jarron Mueller.

Varför denna svaga insats och sedan en bra fortsättning och vinst i tre raka set? Vi lät frågan gå till centern Patrik Ödvall.

- Det är svårt att svara på. Men jag tror det är så att vi öppnade matchen och försökte skapa oss en bild av hur Falköping skulle spela. Men sedan tappade vi setet och dom spelade också bra med skarpa servar, menade Ödvall.

-Jag hoppas vi får en annan matchbild när vi möter mycket starka Falkenberg i nästa omgång. Då ska också våra grabbar kunna spela mer avspänt, menade Marcus Wikander.

Sammantaget är det också en styrka hos Tierp Volley att kunna komma igen och vinna tre raka set för andra gången på mindre än en vecka.

Priset till bäste lirare i Tierp gick till Lee Hamilton och hos gästerna fick Jacob Link priset.

Mer läsning

Annons