Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp vägrar förlora i Centralhallen

/

Linköpings poängkung Martin Larsson kunde bara gratulera Tierp till den överraskande segern hemma i Cetralhallen.
Tierp vann med 3–1 i set och man gjorde det helt rättvist. Tierp gjorde en stormatch och regerande svenska mästarna fick resa hem utan poäng.
– Det gick trögt i dag. Men Tierp spelade också bra, sa Larsson.

Annons

En skräll i Centralhallen!

– Nej, jag tycker inte att det var en skräll. Men vi spelade mycket bra och är fortfarande obesegrade här i hemmahallen den här säsongen, kontrade Marcus Wikander chefstränare för Tierp Volley.

– Naturligtvis är jag mycket nöjd med vår och Sveriges poängkung Colton De Mann. Men jag är också mycket, mycket nöjd med Lee Hamilton, som klarade det mesta i kväll. Bland annat hade han en lyckad insats i sitt blockspel. Men hela laget lyfte sig rejält i den här matchen, berömde en jublande glad Wikander direkt efter matchen.

Ja, Tierp gjorde sin bästa match den här säsongen och inför hemmapubliken fick hela truppen stående ovationer när "skrällen" var ett faktum.

Nu visade hemmalaget redan från första bollarna att man kunde störa mästarna. Efter ett dramatiskt set så kunde Tierp vinna med 33–31.

Ändå räddade Linköping hela åtta setboller. Setet tog också halvtimmen att genomföra.

Redan här visade hemmagrabbarna upp ett härligt block.- och försvarsspel. Servespelet var också klart godkänt. Nu fick vi inte heller se så många egna misstag och det gällde också för hela matchen. En stark insats rakt igenom.

Andra set inleddes med tre raka poäng för Linköping och nu skulle väl mästarna visa sina takter?

Men hemmagrabbarna var verkligen på hugget och vid ställningen 10–10 kom rycket. I ett huj var Tierp i ledning med 16–10 och det här orkade inte gästerna ta igen.

– Tierp spelade bra, men vi var ju inte alls med i matchen under de två första seten, suckade Linköpings Martin Larsson.

Nej, och här vann Tierp setet med klara 25–17 sedan Lee Hamilton slagit in setbollen. Här hade också Tierp redan bärgat en poäng mot mästarna.

Tierp hade spelat mycket bra så här långt. Hur skulle det fortsätta?

Nja, nu kom en reaktion eller var det Linköping som plockade fram mästartakterna ?

I varje fall var det nu gästerna som plockade poäng ganska enkelt? Linköping vann utan att förta sig med klara 25–20. Nu började också Tierp att göra flera enkla misstag.

Men i fjärde set , och det som skulle bli det vinnande setet för Tierp, kom hemmalaget starkt tillbaka.

Tierp öppnade med att snabbt plocka hem 5–0 och lade här grunden till den oväntade hemmasegern.

Visserligen var gästerna uppe jämsides flera gånger och när Linköping tog ledningen med 17-16 anade man oråd. Här tog också Marcus Wikander en timeout och den hade tydligen stor betydelse.

Tierp kunde efter lite dramatik plocka hem setet och matchen med siffrorna 25-23. Jarron Mueller stod för slut- och matchpoängen.

Hela 42 poäng i torsdagsmatchen mot Sollentuna och nu var Colton De Mann också banans dominant med 29 poäng. Är du i högform just nu?

– Jo, det känns bra men jag gjorde för många fel i dag, svarade Colton, som tydligen har mycket höga krav på sig själv.

Mer läsning

Annons