Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp vann svängig femsetare

/
  • Det krävdes en femsetare innan Tierp lyckades att vinna över Sollentuna i hemmapremiären.

Tierp Volley tog revansch på sig själva. Efter en mindre bra seriepremiär borta mot Södertelge vann nu Tierp länsderbyt mot Sollentuna. Men det blev en mycket svängig match i nya Centralhallen, där Tierp drog längsta strået i femte set.

Annons

Segersiffrorna där blev 16–14 och alltså en matchvinst med 3–2.

– Vi gör en mycket bra insats i de set som vi vinner, men spelar riktigt dåligt i de set där vi får stryk, sa Tierps chefstränare Marcus Wikander.

Ja, sammantaget kan man väl säga ett det var en mycket underhållande match för publiken. Dryga 250 fick sitt lystmäte i den minst sagt svängiga matchen.

– ja. vist har vi en del att jobba på. Det får ju inte se ut som i exempelvis tredje set, där vi får stryk med hela 25–11. Där såg vi också att vi gräver ner oss när Sollentuna plockar åt sig en par, tre poäng i rad. Det ska det bli ändring på till nästa match, lovade Wikander.

– Det märks att Tierp inte ännu fått allt att stämma med de tre nya Kanadensiska lirarna. Nu kunde ju Tierp ändå vinna en match som väl kunde ha slutat hur som helst, menade Johan Lindström ass coach för Sollentuna. Han gav extra beröm till duon Staffan Blomgren och Fredrik Gewers.

Mycket tyder också på att båda lagen har en hel del att jobba på. Vi såg också att båda lagen hade svårt att avgöra framme vid nät.

–Vi ska bli bättre och framförallt jämnare i vårt spel till nästa helg, då vi möter Habo här hemma, menade Colton De Mann, som ändå plockade hem hela 28 poäng till Tierp. En av de högsta noteringarna som han presterat. Colton tillhör också Kanadas B–landslag och var i söndagsmatchen banans poängkung.

Åter till själva matchen så började Tierp i stor stil och ledde exempelvis med klara 6–1 efter bara några minuter av första set. Men när Sollentuna lika snabbt kom i kapp, så började oron sprida sig i hemmaleden. Nu blev det sedan ett "maratonset" som gästerna tog hem med siffrorna 29–27.

Här hade Tierp också två setbollar vid ställningarna 24–23 och 25–24. Men nu var det svårigheter att avgöra som spelade in.

I andra set spelade Tierp stabilt och vann övertygande med siffrorna 25–18. Det märkliga i den här matchen var väl att man totalt sedan tappade tredje set. Här blev det utklassningssiffror, 25–11 till gästerna. Tala om en svängig match!

Att sedan Tierp kom tillbaka i fjärde och vann med 25–14, säger väl det mesta om den svängiga matchen. Men all tvar tydligen i publikens smak.

I femte set blev det så jämt som man kunde ana. Gästerna började bäst, men sedan tog hemmagrabbarna tag i taktpinnen och kunde hemföra setet med 16–14 och matchen med setsiffrorna 3–2. Två sköna poäng till hemmalaget som nu får ladda för hemmamötet med Habo nästa helg.

Mer läsning

Annons