Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley fortsätter sin storsatsning

Tierp Volley, som står inför sin tolfte raka säsong i elitserien, gör den ena toppvärvningen efter den andra. Förra veckan blev landslagslirarna Daniel Karlsson och Mattias Gustavsson klara för Nordupplänningarna. Därtill blev det också i förra veckan klart, att brassen Rafael Dürr fortsätter även nästa säsong i laget. På måndagen blev även spikern Patrik Rumin klar.

Annons

Daniel Karlsson och Mattias Gustavsson spelar center respektive passare och nu fullbordas alltså landslagstrion med vänsterspikern Patrik Rumin.

- Jag tycker det ska bli roligt att prova på något nytt och Tierp verkar vara en mycket bra förening med en bra organisation och bra ekonomi. Jag valde mellan Sollentuna och Tierp. Men jag fick ett mycket förmånligare bud från Tierp, säger Patrik Rumin, som har Habo som moderklubb och började lira volleyboll redan som 14-åring.

• Vad är dina bästa kvaliteter som volleybollspelare?

- Jag har en bra serve och för övrigt har jag lyckats bra med min servemottagning, säger Patrik, som verkligen ser fram emot att lira för Tierp i volleybollens finrum den kommande säsongen.

• Vad fanns mer i vågskålen som vägde över för Tierp?

- Det var att både Daniel och Mattias hade skrivit på. Annars hade det nog inte blivit Tierp, säger Patrik, som också ser fram emot att få träna under Jonas Svantessons ledning.

- Jag kommer att flytta upp till min flickvän i Vallentuna och sedan får jag pendla till Tierp och träningarna. På grund av resorna har jag inskrivit i kontraktet att jag slipper ett träningspass per vecka, säger Patrik, som är utbildad dataingenjör och ska plugga vidare på KTH.

I Tierp Volley är man naturligt mycket nöjd med spelartruppen så här långt.

- Det här är ju otroligt roligt. Extra roligt också att vi lyckas få tre landslagsspelare till vår trupp. Toppen också att vi har fått klart med den här trion så tidigt på försäsongen, säger Tobias Backström, sportchef i Tierp Volley.

- Patrik är en vänsterspiker, men han är också en allroundspelare. Naturligtvis är han en framtidsspelare. Han är bara 23 år men har redan landslagsmeriter.

- Vi förhandlar också med ytterligare tre spelare av elitklass och vi räknar med att ha hela truppen samlad i mitten av augusti, säger en mycket nöjd Backström.

Hur ser då chefstränaren Jonas Svantesson på den nya värvningen.

- Det här är ju en kanonvärvning. Jag har haft ögonen på Patrik unde de senaste säsongerna, säger Jonas, som ser mycket positivt på de klasspelare som knutits till Tierp.

- Klubben, med sportchef Tobias Backström i spetsen, har verkligen skött sitt jobb. Nu är det himla roligt. Men jag vill nog ha de nya killarna till Tierp redan i början av augusti, säger chefstränaren.

23-årige Patrik Rumin har haft en rad landslagsuppdrag och spelade förra säsongen för Jönköpingslaget Habo i elitserien.

Mer läsning

Annons