Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley har allt att vinna

– Vi har allt att vinna och nu möter vi nya mästare.
Tierps spelande tränare Andy Wahlström anger direkt de ambitioner som finns i Tierp inför dagens semifinal borta mot Falkenberg.

Annons

Tierp svarade ju i veckan för en skräll, när man i femte kvarten slog ut regerande svenska mästarna Linköping på deras hemmabana. Extra starkt också att då vinna med 3–0.

– Jag tror att vi kan få det jobbigt med Tierp som överraskat, säger Ismo Peltoarvo klubbchef i Falkenberg.

I senaste mötet hemma i Aspenhallen i grundserien gjorde Tierp en stark insats, men förlorade ändå i en femsetare.

– Men vi ledde i set med 2–0 och hade 18–14 i det tredje, säger Andy, för att bara understryka hur nära man var att vinna den matchen.

Men visst är Falkenberg stora favorit hemma i SALK-hallen. Klubben har den här säsongen både blivit svenska cupmästare och Falkenberg vann också Grand Prix, där Tierp för övrigt tog bronset.

– Vi har studerat Falkenberg på video och kan dom ganska bra. Nu vet väl också Falkenberg hur vi spelar. Men vi vet att dom har ett mycket bra block. Dom har giftiga spikers både till höger och vänster. Sedan spelade dom mycket likt Linköping, säger Andy, som reser ner till Falken med ett antal supporters i en specialbuss.

Hur Falkenbergs lever upp till favoritskapet återstår att se.

Men Ismo kanske vet hur det ska gå till?

– Ja, vår styrka är den ungdomliga entusiasmen. Fungerar det för våra unga talanger så blir vi mycket svårslagna. Men börjar dom svikta på grund av orutin så kan vi få det svårt, menar Ismo, som också hoppas på ett härligt stöd från hemmapubliken som tippas bli minst 500.

 

 

 

Mer läsning

Annons