Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley överraskade mot Sollentuna

Tierp både överraskade och övertygade i säsongens första match. Hemmalaget öppnade på lördagen mot Sollentuna i det egna arrangemanget Tierps Elitcup.

Tierp vann här med klara 3-0 och det var en säker seger mot Sollentuna, som tippas bli ett topplag när elitserien startar upp i nästa månad.

En stor positiv överraskning var det estniska nyförvärvet Ragnar Pähn.

Annons

Andretränaren i Tierp, Mikael Hillgren, som också coachade laget, var nöjd:

- Alla i truppen har gått framåt rejält och inte minst vårt försvarspel var mycket bra i den här matchen, sa han.

Chefstränare Jonas Svantesson fick nu göra en insats som spelare, eftersom Tierp saknade flera av de namnkunniga lirarna.

- Ja, den här insatsen var extra stark, eftersom vi saknade fyra av våra ordinarie lirare, påpekade en mycket nöjd Mikael Hillgren.

Redan från start i första set visade hemmalaget att man vill ge favoriterna Sollentuna en tuff match. Tierp var ganska snabbt i en klar ledning och sedan gav man aldrig gästerna en chans att komma ikapp. Patrik Rumin satte punkt för första set med ett serveess (25-17).

Redan här hade också Ragnar Pähn presenterat sig med besked. Ragnars vänsterslägga skördade många sköna poäng.

- Jo, jag trivs mycket bra med mina nya klubbkompisar. Men min insats var väl inte så bra. Jag kan mycket bättre och det ska jag visa när seriepelet kommer i gång, sa det estniska nyförvärvet, när Sporten gratulerade till stark insats i premiärmatchen.

- Jag har ju sett Ragnar på våra träningar det senaste halvåret och jag vet hur bra han är. Kanske den bästa anfallare Tierp Volley har haft, funderade Mikael Hillgren.

Sett till hela matchen spelade Tierp disciplinerat och hade en låg felprocent. Det klarade inte Sollentuna riktigt av i den här matchen.

- Det var intressant att se de nya killarna i Tierp. Jo, visst hade vi en för hög felprocent, speciellt i de två första seten, sa också Lars-Göran Eriksson, tränare för Sollentuna.

- Det här var kanon, menade serverspecialisten Patrik Rumin efter premiärsegern.

Nu var Sollentuna närmare Tierp i andra setet. Men här visade också Tierp stabilitet. Ragnars vänsterslägga fortsatte att besvära Sollentuna och han såg även till att sätta den avslutande bollen i Sollentunas "golv" (25-22). Gästerna var hyggligt med i början av tredje set. Men sedan skaffade sig Tierp ett poängövertag och släppte sedan aldrig in Sollentuna i matchen.

Hela Tierpslaget gjorde en överraskande stabil insats och utöver Patrik Rumin och Ragnar Pähn så överraskade Erik Karlsson i den här premiären. Anders Larsson som gör come back visade också fin form.

De fyra ordinarie lirarna som inte kunde ställa upp i matchen mot Sollentuna var Martin Molneryd, Mats Nilsson, Daniel Karlsson och Magnus Östling.

Mer läsning

Annons