Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley satsar stort

Tierp Volley, som står inför sin tolfte säsong i elitserien, ser ut att få verkligt stark trupp till serieupptakten i höst.

Annons

Tidigare den här veckan har Sporten berättat om, att landslaglirarna centern Daniel Karlsson och passaren Mattias Gustavsson har skrivit på för Tierp. Nu är det också klart att Tierps främste poängplockare förra säsongen, brassen Rafael Dürr, fortsätter i Tierps färger nästa säsong.

– Av de tre proffsspelarna som spelade för oss förra säsongen så var ju Rafael den som vi ville ha kvar. Nu är våra förhandlingar klara och jag ser positivt på den trupp som nu börjar utforma sig. Vi förhandlar också med flera svenska klasspelare, säger Tobias Backström, en mycket nöjd sportchef för Tierp Volley.

– Rafael fanns ju med i toppen av poängligan (6.a) redan under sin första säsong. Detta trots att han inte trivdes så där toppen.

– Nu har Rafael en flickvän i Tierp och det har sin sin betydelse, när han nu trivs mycket bättre socialt. Jag både tror och hoppas på att han kan göra en ännu bättre säsong för oss, säger Backström.

Helt klart är Raffe en klassspelare som smashar oerhört hårt, kanske allra hårdast i elitserien. Nu kom han också till Tierp med stora förväntningar på sig. Kanske hade han svårt att leva upp till de höga förväntningarna direkt under den första säsongen. Men Raffe blev ju ändå Tierps poängkung den gångna säsongen.

Rafael kommer även den här säsongen att spela med ett så kallat artistkontrakt (sex månader) och kan då komma till spel i mitten av oktober.

– Det här blir ju bara bättre och bättre. Klubben har jobbat mycket bra på värvarsidan och när nu också Rafael är klar så känns det jättekul, säger Tierps chefstränare Jonas Svantesson.

– Jag vet också att Rafael kan uttvecklas ännu mer. Ser vi till att vi också har landslagspelarna Matthias och Daniel klara för oss kan det locka flera klasspelare till klubben. Jag vet att klubben förhandlar med ytterligare en tre, fyra elitspelare.

– Just nu är jag väldigt glad och nöjd som tränare för Tierp Volley, säger Jonas, och som hoppas att ha med spelare som Martin Woxlin och Mats Nilsson när seriespelet sätter i gång på höstkanten.

Mer läsning

Annons