Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley till Grand Prix

– Jätteskönt och en stor framgång för klubben. Nu ska det bli mycket inspirerande att lira i Grand Prix.
Ja, Tierpstränaren Andy Wahlström var naturligtvis på bästa humör sedan det stod klart att Tierp Volley fixat en plats i Prand Prix efter seger i bortamötet med Habo.

Annons

Nu kämpade båda lagen om en plats i Grand Prix, dit Sveriges fyra bästa lag är kvalificerade. Naturligtvis såg det mycket ljust ut för hemmalaget vid ledning med 2-0.

Vad var det som vände matchen till er fördel?

– Nu spelade Habo också mycket bra i inledningen av matchen. Vi förlorade två jämna set. Men i tredje set fick vi det att stämma. Inte minst var vår servemottagning en hel klass bättre än senast mot Falköping, säger Andy Wahlström, som direkt efter slutsignalen ändå INTE var helt säker på att GP- platsen var säkrad. Hylte hade ju också chansen, men nu blev det förlust för Hylte mot Linköping och saken var klar för Tierp.

– När vi kom i gång i tredje set så servade vi också jättebra och vi fick en rejäl press på Habo. När vi vann setet med klara 25-15, så kände jag också att vi hade vänt matchen, sa Wahlström.

Ja, när Tierp fick ordning på sitt spel, så fick hemmalaget det besvärligt. Men att det fanns kämpatakter även i Habo visade laget i fjärde set.

Här ledde Tierp med mycket klara 20-15. Men hemmagrabbarna kämpade sig tillbaka och ledde faktiskt med 22-21.

Men här visade Tierp skärpa och efter två setbollar så kunde Kyle Masterson sätta mycket avgörande 25-23.

– Grabbarna var nervösa under den första delen av matchen. Men ju längre matchen led så blev hela laget säkrare. Det är också mycket lättare att lira i medgång, påpekade Andy Wahlström.

I öppningen av femte och avgörande set blev hemmalaget mer eller mindre utspelade. Tierp gick snabbt fram till ledning med 8-1 och fortsatte sedan till 12-3. Här kom ändå några bollar där Habo tog poäng. Men längre än till 8-14 kom inte hemmagrabbarna. Gästerna satte punkt för matchen med siffrorna 15-8.

– Hela laget gjorde en mycket stark insats från och med andra set. Jag vill också ge extra plus till Kyle Masterson och Eric Simon. Eric gjorde sin bästa match hittills, summerade en mycket nöjd Andy Wahlström, som med sina lirare ser fram emot att lira GP i trettonhelgen.

– Det är bara att gratulera Tierp till GP-platsen. Jag vet inte riktigt vad som hände med vårat lag. Vi ledde ju med 2-0, sa Jens Ottosson i Habolägret.

SÖREN ÅKERMAN

HABO - TIERP VOLLEY 2-3 (25-21, 25-23, 15-25, 23-25, 8-15)

Bästa poängplockare. Habo: Adnan Herco 20 poäng, Erik Heijl 10 p. Tierp: Kyle Masterson 21 p, Eric Simon 20 poäng.

Mer läsning

Annons