Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp Volley vann med ett nödrop

Habo var mycket nära en rejäl skräll, när laget på tisdagskvällen tog emot Tierp Volley.
Nu kunde ändå Tierp vinna, men det var först efter ett mycket jämt skiljeset. Här vann gästerna med knappast möjliga marginal 15–13.

Annons

Men det var ett kämpastarkt Habo som började bäst och vann ett mycket jämt första set med siffrorna 27–25. Här var också hemmalaget i ledning under i stort sett hela setet.

Det som låg Tierp i fatet var de många misstagen, inte minst i servespelet. Naturligtvis måste det bli en rejäl skärpning på den punkten inför det stundande slutspelet.

Det här var också genrepet inför slutspelet som börjar till helgen. Tierp måste upp flera snäpp om det ska kunna bli bra resultat i kvarten. Det som man visade upp i Habo Sporthall duger absolut inte.

– Nej, det måste till en rejäl skärpning. Den här svaga insatsen måste också bero på dålig inställning, sa Tierps chefstränare Janne Täcktor direkt efter match på tisdagskvällen.

– Nu måste jag också tillstå att Habo spelade ett mycket bra försvarsspel. Men vi ska också kunna föra en sån här match och det klarade vi inte av i kväll, summerade Täcktor lite besviket.

Ja, sedan Habo lite överraskande vunnit första set, så stormade hemmalaget på i andra set. Här var Habo bland annat i ledning med hela 10-4. Nu kunde dock Tierp resa sig och kom igen i slutet av setet, som man vann med 25–21.

Nu trodde många att Habos seger i första set var en tillfällighet. Men hej vad man bedrog sig!

I ett mycket jämt tredje set så kunde man i slutskedet se till att plocka hem setet med siffrorna 25–23 och nu var Tierp piskat att vinna fjärde set om man skulle ha en chans att också vinna matchen.

Nu fick man se en viss skärpning från gästerna sida.

Tierp visade skärpa i slutet och vann med 25–22 och utjämnade i matchen till 2–2.

Nu måste man också tillstå att Habo kanske gjorde sin bästa match. Laget ska ju kvala för att behålla elitserieplatsen och här visade man verkligen att det finns kapacitet i truppen.

Hemmalaget kämpade också bra i det avslutande femte setet, men här kunde ändå Tierp vinna med minsta möjliga marginal 15–13

Mer läsning

Annons