Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierpsseger värd att vänta på

/
  • Colton De Man – som vanligt poängbäst både i Tierp och totalt.

Med 3–1 vann Tierp den tidigare uppskjutna matchen mot Habo.
Hemmapubliken fick se sina favoriter vinna med klara siffror.

Annons

Upptakten var väl inte vad man hade förväntat sig. Tierp var stora favoriter till den här matchen, men Habo hängde med riktigt bra i första set och inte bara det – gästerna vann här överraskande med siffrorna 25-23!

Men sedan visade ändå hemmagrabbarna rätta takter och tog tre raka set och plockade hem tre sköna poäng.

– Nej, vi gjorde absolut ingen höjdarmatch och vi kan egentligen bättre i allt. Nu är jag ändå nöjd med tre poäng och att vi kunde skärpa till oss och vinna tre raka set, sa hemmatränaren Marcus Wikander direkt efter matchen.

Nu visade man också klassen rejält i andra och fjärde set. Här hängde Habo inte alls med och fick stryk med utklassningssiffrorna 25-13 respektive 25- 14.

Nu slog Tierp också in åtta fina serveess, men tyvärr slog man också bort 14 poäng i sin serve.

– Ja, vi har mycket som vi måste jobba med. Jag hoppas skärpan blir bättre till lördagsmatchen här hemma mot Falköping.

Efter det darriga första setet kom hemmalaget igen rejält i andra set. Vid ställningen 11-7 trampade man gasen i botten och tog hem setet med utklassningssiffrorna 25 - 13. Här stämde det mycket bättre för Tierp, medan Habo tappade linjerna helt.

I tredje set försökte gästerna komma igen och var faktiskt med uppe vid 18 lika. Men här tackade hemmagrabbarna för "sällskapet" och plockade hem setet med siffrorna 25-21.

– Ja, här var det lite oroligt när dom var med så lång fram som till 18-18. Men här visade vi ändå skärpan och var klart bäst i slutbollarna, sa Wikander.

I fjärde set gick luften ur gästerna och det blev ännu en förlust på Tierps hemmabana. Habo har ju inte vunnit någon match upp i Tierp och nu avslutades den här matchen med hela 25-14 i baken för gästerna.

Colton De Man var som vanligt poängbäst både i Tierp och på banan. Han plockade själv hem hela 29 poäng (imponerande). Han fick också priset som bäste lirare i Tierp. Priset till bäste hos gästerna gick till Simon Forcelius.

Mer läsning

Annons