Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff hemmapremiär för Tierp Volley

Tierp, som gör sin tolfte raka säsong i volleybollens finrum, begår i dag sin hemmapremiär i säsongens elitserie. I nyrenoverade Aspenhallen blir i dag Hylte, svenska Grand Prix mästare, gäster.

Annons

I premiärmachen nere i Örkellljunga fick Tierp stryk med klara 3–0 och där var hemmalaget klassen bättre sett till hela matchen. Tierp ledde dock där i slutet av andra set. Tierp fick dock då aldrig grepp på Örkelljungas store poängplockare den vänsterhänte högerspikern Andrew Bonner.

Nu har inte heller Hylte imponerat i upptakten av elitserien. Klar förlust i mötet med Falkenberg, sedan en seger mot Lugi. Men där tog Lugi ett set och för övrigt var Hyltes segersiffror mycket knappa.

– Men Hylte kommer nu till spel med tre utländska spelare varav två är helt nya, säger Tierps chefstränare Jonas Svantesson med respekt i rösten.

– Vi har en hög nivå i vårt spel, men vi måste få press på Hylte i våra servar.

Efter förlusten mot Örkelljunga i premiären har vi slipat vissa detaljer som inte fungerade nere i Örkelljunga. Patrik Rumin, Rafael Dürr och vår libero, antingen det nu blir Martin Moneryd eller Erik Engström, kommer att få ett stort ansvar i den här matchen, säger Svantesson.

– Vi ser fram emot hemmapremiären i "nya" Aspenhallen och kommer laddade till tänderna, lovar Svantesson.

Lirare som Tierp får hålla ett extra öga på i Hylte är Nathan Toews som tillhör det kandensiska landslaget, och Murray Laidlaw som spelat ute i Europa. Sean Jones alternerar som center med Nathan Toews.

Tierp har ju inte gjort så många matcher. Men det som visades hemma i svenska cupens semifinal, där Habo besegrades, skvallrar ändå om att det finns kvaliteter i truppen. Då var inte minst Rafael Dürr imponerande och tog höga poäng.

Enligt Jonas Svantesson så är en bra serve och servemottagning närmast ett måste, för att också kunna servera spelare, som exempelvis Rafael och Patrik, med poänggivande upplägg. Självklart måste blocket också sitta. Här kanske det främst gäller att få bukt med veteranen Urban Andersson?

Hyltes tränare, Kristian Wrethander, påstår sig ha mycket stor respekt för Tierp, som han utnämner till guldfavorit tillsammans med Falkenberg i säsongens elitserie.

Hur som helst ska det kunna bli en mycket intressant hemmapremiär. Kan Tierp hålla spelet uppe under HELA matchen, så ska det också kunna bli poäng. De nya poängreglerna gör också säsongens elitserie intressantare. Det förlorande laget behöver INTE bli utan poäng. Samtidigt krävs det seger med siffrorna 3–0 eller 3–1 för att få full pott.

Mer läsning

Annons