Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa dubbelmatcher för Tierp

Tierp Volley ställs i helgen inför två mycket tuffa matcher. På lördag möter man Sollentuna på bortaplan och på söndag gästar Linköping Centralhallen i Tierp.

Annons

– Ja, det är två mycket tuffa matcher, men vi går för vinst. Men visst är det svåra motståndare som också ligger före oss i tabellen, säger Tierps chefstränare Marcus Wikander.

Nu har ju också lirat ganska jämt med både Sollentuna och Linköping i tidigare möten den här säsongen.

Det har blivit segrar hemma mot både Linköping och Sollentuna. Hemmasegern mot Linköping med siffrorna 3-1 kom efter en mycket strong insats av hemmagrabbarna.

– Ja. det ska heller inte vara någon omöjlighet och vinna båda dom här matcherna. Vi vinner i Sollentuna (lördag) och upprepar hemmavinsten mot Linköping på söndagen, siar Wikander.

Ja, nu är ju Tierp också erkänt hemmastarka och det var inte förrän i sista hemmamatchen före jul som den enda förlusten kom. Då kunde Örkelljunga vinna efter stor dramatik. Gästerna vann i avgörande set med 20-18.

– Efter fadäsen mot Habo (förlust med 2-3) har vi haft en mycket bra träningsvecka och kommer med ordinarie trupp. På söndagen mot Linköping kommer också Andy Wahlström med.

Ja, Andy är ju ett erkänt starkt kort inte minst som servemottagare och det kan ju behövas i mötet med topplaget Linköping.

– Nu kommer också Adrian Norrby tillbaka och han var ju vår främste blockare förra säsongen, säger Wikander.

Naturligtvis blir det nervigt att komma tillbaka efter den svaga insatsen nere i Jönköping mot Habo senast. Här missade Tierp bland annat hela sex (!) matchbollar i fjärde set. Men vi vet ju Tierps kvaliteter, visst kan man komma igen och visa bättre takter i helgen.

Förhoppningsvis är också ligans poängkung Colton De Mann åter på hugget och kan dra hela truppen med sig till en poänggivande helg.

Mer läsning

Annons