Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft bortamöte väntar för Tierp Volley

Med tre matcher kvar innan SM-slutspelet drar i gång, så möter Tierp på söndagen regerande svenska mästarna Linköping på bortaplan.

Annons

Tierp vill hitta rätt i sitt spel inför slutspelet och naturligtvis vill man försöka ta revansch för det tidigare nederlaget nere i Linköping.

– Ja, vi har slagit dom hemma, men vi ligger under med 2-1 i matcher. Segern tog vi hemma i Centralhallen, säger Tierps chefstränare Marcus Wikander.

Tierp har tre mycket tuffa matcher kvar innan slutspelet. Det är först alltså Linköping borta i dag och sedan möter man serieledarna Hylte hemma nästa helg och avslutar sedan borta mot Örkelljunga

Mycket talar nu för att det blir Örkelljunga som Tierp får ta sig an i kvartsfinalen. Men det kan ju också bli något av de andra topplagen.

– Inför SM-slutspelet är det viktigt att vi hittar vårt spel. Det var inte bra senast mot VIngåker, borta (stryk med 3-1). Nu jobbar vi på att hitta tillbaka till vårt vägvinnande spel, säger Wikander.

Ja, går vi två spelomgångar tillbaka så hade Tierp fem raka segrar. Kan man plocka fram den spelkvaliteten, så kan det också bli poäng nere i Linköping och framförallt så kommer laget helskärpt till slutspelet.

– Naturligtvis är det ingen omöjlighet att plocka poäng av Linköping. Men då måste vi också spela riktigt bra. Det viktigaste för oss är dock att hitta vårt spel igen, säger Wikander.

Tierp kommer med samma trupp som senast mot Vingåker. Det enda frågetecknet är om Robin Franke kan spela. Han dras med en förkylning om missade träningen på fredagskvällen.

Landslagspelaren Martin Larsson är hemmalagets stora namn. Men matchens största poängplockare torde ändå bli Tierps Colton De Man som leder poängligan stort.

Mer läsning

Annons