Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyvärr, Tierps säsong är slut

Tierp Volley har spelat färdigt för den här säsongen. Även i den tredje kvartfinalen kunde Örkelljunga hemma i Idrottshallen betvinga Tierp. Den här gången med 3–0. De två tidigare kvartarna har Örkelljungas segersiffror blivit 3–2. Något som legat Tierp i fatet har varit oförmåga att plocka hem setbollarna.
– Ja, i dag hade vi ledning med 24–21 alltså fyra setbollar utan att kunna vinna setet. Naturligtvis var det mycket tungt och jag menar att det var där matchen avgjordes, sa Tierps cheftränare Marcus Wikander.

Annons

Örkelljunga kunde sedan vinna det mycket betydelsefulla första setet med siffrorna 28–26. Även i förra matchen hade Tierp möjlighet att vinna det andra setet. Detta sedan man vunnit det första setet med klara siffror. Även i det läget missade Tierp setbollar!

Varför?

– Ja, det är väl så att Örkelljunga vågar vinna medan vi är mer rädda att förlora. De vågar också ta flera chanser i sitt spel som i dag till exempel när dom reste sig från underläge med 21–24, säger en besviken Wikander.

Självklart skulle Tierp ha kunnat vinna den här kvartsfinalserien lika väl som Örkelljunga, som nu går vidare till semifinalerna.

– Spelmässigt tycker jag ändå att vi spelat bättre och bättre, men helt klart så har Örkelljunga lyckats bättre när dom kan vinna tre matcher i rad, suckade Wikander.

Tierp var också bra med i det andra setet och hade här också 19–19 innan hemmalaget lyckades med ett par bra servar och kunde gå i från till setvinst med siffrorna 25–22. I tredje set hade hemmalaget ledningen hela tiden och kunde vinna med rätt klara 25–19. Nu ville Wikander ge ett extra plus till passaren Jarron Mueller. Annars var som vanligt Colton De Man banans kung när det gällde att plocka poäng. Colton satte hela 25 poäng. I och med den här matchen tackade också Marcus Wikander för sig.

– Ja, det kommer att dröja flera år om jag nu skulle komma tillbaka som chefstränare. Jag ska ställa upp för klubben när veteran-SM avgörs i Uppsala i slutet på maj, förklarade Marcus Wikander, som också fanns i fören på skutan när Tierp Volley 2005 tog sig fram till final och silvermedaljer. Hylte tog då guldet.

Mer läsning

Annons