Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vingåker – då vill Tierp ha revansch

I bortamötet blev Tierp lite oväntat besegrade av Vingåker i en femsetare. Men allt gick inte helt just till, hemmaspelare drog i nätet och lurade domarna, som gav andra set till Vingåker. Tierp hade redan vunnit första set och var på väg mot en trepoängare.
–Vi är naturligtvis taggade till tusen och vill ta en gruvlig revansch, säger Tierps chefstränare Marcus Wikander.
– Ja, målsättningen är att vi inte ska släppa ett enda set till Vingåker, sa också ass tränare Sara Berg efter helgens stormatch mot svenska mästarna Linköping.

Annons

– Vi kommer med samma trupp som slog Linköping senaste helgen och nu gäller det att alla grabbar är heltända från första boll, säger Wikander.

Ja, Tierp har under flera säsonger varit mycket hemmastarka.

– Ja, och vi har den här säsongen också visat styrka. Här i nya Centralhallen har vi vunnit samtliga fem hemmamatcher i elitserien den här säsongen. Målsättningen är naturligtvis att vi ska förlänga segerraden, säger Wikander.

Tierps store poängkung Colton De Mann har ju gått som "tåget" i höst och leder även poängligan för elitserien. Han leder både den totala- och anfallsligan.

Nu blir det också en match i matchen mellan Colton och Vingåkers Andzej Savostenok, som ligger tvåa i poängligan och toppar serveligan.

Nu kommer Tierp med sitt starkaste lag och det innebär att också veteranerna Andy Wahlström och Martin "Molle" Molneryd finns med på bänken när matchen börjar.

Nu hoppas hemmalaget på stor publik.

– Ja, det vore härligt om det blir knökfullt i hallen, säger Wikander.

Det var bra tryck i hallen även när Tierp satte svenska mästarna Linköping på plats. Men det ryms många fler i Centralhallen i kväll.

Hur som helst en mycket intressant match, där hemmalaget är ute efter revansch.

Mer läsning

Annons