Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikander ilsken efter tung förlust mot Vingåker

– Ja, man är både besviken och förbannad när vi blir bestulna på två poäng i matchen mot Vingåker.
Marcus Wikander brukar inte ta till överord, men efter bortamötet med Vingåker kunde han inte hålla igen. Vingåker har en spelare som gjort så här förut och nu kunde han lura domarna ordentligt enligt Wikander.
– Ja, vi hade ju vunnit första set med klara siffror och slog in setbollen vid ställningen 23-24, men domarna dömer bort vår 25:e poäng för att vi vidrört nätet. Men det var alltså en av deras spelare som uppsåtligen drog i nätet när Lee Hamilton slog in bollen på deras planhalva. Vi skulle ha vunnit setet med 25-23 och då hade vi nog också vunnit matchen, sa en ilsken Wikander.

Annons

Nu stod det 2-2 efter fyra set och femte avgörande kunde Vingåker plocka åt sig "bonuspoängen". Men åter till själva matchen, som var en bra match mellan två bra lag. Vingåker är klart bättre än förra säsongen och den store spelaren var nye Savostenko som plockade hem hela 27 poäng. Men ändå hade han sin överman i Tierps Colton De Mann, som tog hem 28 poäng för sitt lag. Första set gick till Tierp, som skötte taktpinnen från första boll och vann setet med siffrorna 25-18. I andra set kom så den domarblunder som bestal Tierp på setvinsten.

– Tyvärr satte det också spår i vårt agerande i tredje set, som hemmalaget "tilläts" vinna med hela 25-15.

– Naturligtvis var det inte heller rätt av oss att tappa humöret. Men frustrationen var oerhört stor efter att blivit bestulna på setsegern i andra set. Vi kommer nu också att titta på videon och det kan bli frågan om att vi protesterar, sa Wikander.

När ilskan och frustrationen lagt sig så kom Tierp igen i fjärde set, där man åter skötte taktpinnen och vann med klara siffror (25-20).

I femte och avgörande set såg det ändå ut som om Tierp skulle plocka hem segern. Ja, vi hade matchbollar både vid ställningen 13-14 och 14-15, men nu lyckades ändå Vingåker vinna med 18-16, suckade Wikander.

– Vi gör ändå, med undantag för tredje setet, en bra match och alla får klart godkänt. Extra plus då till Colton De Mann och liberon Martin Drejare, summerade Wikander.

Henrik Norrby gjorde också han en bra insats liksom Patrik Ödvall. Jarron Mueller fick pris som bäste lirare i Tierpslaget, Lukas Karlsson tog priset i hemmalaget.

- Det här var verkligen en jätteskön seger efter en mycket jämn match, summerade en nöjd Marc Oscarsson sportchef för Vingåker.

Mer läsning

Annons