Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlin ersatte Berggren – och blev räddare

/

Det var som i fornstora dagar...
Daniel Westlin var i allra högsta grad delaktig i Gefles upphämtning som till slut gav 2–2 mot Örgryte.
– Men Vi borde ha vunnit, sa "Sulan" om Gefles målsumperi på Gamla Ullevi.

Annons

16 avslut, 14 hörnor – och för första gången den här säsongen GIF ägde bollinnehavet. Ändå blev det bara en poäng, som lika gärna kunde ha blivit noll, mot seriejumbon Örgryte.

– Ja, med tanke på att dom hade 2–0 i andra halvlek, får vi ändå vara nöjda med en poäng, tyckte Westlin.

– Men det var ändå inte rättvist. Vi borde ha vunnit så som matchen såg ut, tillade han sedan.

Westlin ersatte Hasse Berggren i den 29:e minuten efter att Berggren tvingades lämna planen i en incident där han skadade hälen. Det är oklart hur illa tilltyglad Berggren är.

– Jag vet inte. Han kunde absolut inte fortsätta. Hälen hämmade från att springa. Han har aldrig tidigare gått av på grund av det, så vi får se, berättade GIF:s assisterande tränare Urban Hammar efter presskonferensen.

Och tur då att valet av inhoppare föll på Westlin...

Det är faktiskt honom Gefle bör tacka för poängen. När andra sumpade målchanser, visade GIF-inhopparen hur enkelt det kan vara att sätta bollen i nät. I den 57:e minuten, direkt efter hemmalagets 2–0-mål, placerade Westlin in den så viktiga reduceringen.

– Såg du hur backen gick på min kroppsfint? skämtade "Sulan" och fortsatte:

– Haha närå, jag tror han missade bollen och jag blev helt fri. Sen var det bara att raka in bollen i målet.

– Det vette tusan. Det kändes givetvis riktigt tungt när dom satte tvåan – och orättvist – så målet kom i rätt ögonblick. Sen var det bara att fortsätta jaga.

Gefle gick ner på en trebackslinje och satte upp en kraftig anstormning mot ett pressat hemmalag som kom undan med nöd och näppe stundtals. Såväl Jonatan Berg som Amadou Jawo hade varsin jättechans, innan...

Just det – "Sulan" höll sig framme.

Efter ett inlägg i straffområdet var han uppe i en nickduell som resulterade i att Jawo kunde rycka åt sig bollen och sätta kvitteringen i den 87:e minuten.

– Jag var aldrig på bollen, men om jag inte hade gått upp i nickduellen hade ÖIS-försvararen nickat bort bollen, konstaterade Westlin nöjt.

Och nöjd borde han vara. Undra om inte det här inhoppet har förstärkt hans aktier i fortsättningen.

– Det vet jag inte. Jawo och Berggren är oerhört svåra att konkurrera med. Så jag tänker inte så mycket på det. Det är bara att träna hårt och vara beredd på att hoppa in.

Och om det inte vore för att han just var så där förberedd som han förklarade, hade nog GIF gått mot en ny förlust i mardrömsstaden Göteborg...

Mer läsning

Annons