Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikegårds nya projekt: Hemlig bok

/
  • Niklas Wikegård har en lång karriär bakom sig som ishockeytränare och expertkommentator. Nu ska han dela med sig av sina erfarenheter i bokform. I vintras delade han tillsammans med kollegan Marie Lehman ut Sportspegelns pris till domaren Wolmer Edqvist på Idrottsgalan i Globen.

Tidigare elitserietränare, föreläsare och en av Sveriges främste hockeyexpert.
Nu kan Sporten avslöja Niklas Wikegårds nästa projekt: En hemlig bok.
– Jag vill berätta om min resa, säger Wikegård.

Annons

Han gjorde sin elitseriedebut som 19-åring, har en lång tränarkarriär bakom sig, håller föreläsningar och har numera vuxit ut och blivit en av landets främsta ishockeyexperter på SVT.

Men det räcker inte för Niklas Wikegård.

Nu kan Sporten avslöja att han – vid sidan om sitt jobb på tv – skriver en bok.

– För fem år sedan dök tanken upp att jag kanske borde skriva en bok. Man har ju alltid blivit bedömd för att man aldrig vunnit SM-guld. Därför tänkte jag berätta lite om min resa, egna upplevelser, lite om starten på karriären och den fortsatta tiden som spelare och ledare, säger Wikegård.

Det är där såväl GGIK och Brynäs kommer in i bilden. Två klubbar Wikegård fortfarande håller varmt om hjärtat. Men trots det är det ingen ren ishockeybok Gävlesonen skriver. Nej, utan boken kommer till största del att handla om ledarskap.

– Annars hade jag kunnat skrivit en hel bok om bara Väsby. I stället har jag skrivit lite om hur man lär känna sig själv och tittar på vilka värderingar man har. Därför behöver man inte vara särskilt hockeyintresserad för att läsa den.

Och till hjälp har Wikegård tagit författarna P-O Hartman och Olof Wigren.

– Textmässigt har jag skrivit ganska lite själv. Från början skrev jag en hel del med min halvtaskiga svenska – som nu blivit omformulerad.

– Olof är dessutom en gammal hockeyjournalist som skrivit en massa skit om mig genom åren. Det var perfekt att han ville hjälpa till.

• Vad är roligast med att skriva en bok?

– Det är häftigt att man får möjlighet att gå tillbaka till historien och titta på sig själv. Eftersom att det är ganska svårt att minnas tillbaka har jag fått leta i olika arkiv.

• Är det svårt?

– Ja, det tycker jag. Jag visste att det var en jäkla process. Men inte på det här sättet.

Boken som ännu inte är färdigskriven väntas släppas i höst.

”Det är häftigt att man får möjlighet att gå tillbaka till historien och titta på sig själv”

Niklas Wikegård om boksatsningen.

Mer läsning

Annons