Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovskul för både stor och liten

/

Efter jobbiga dagar med prov, läxor och allt vad skolan innebär, är det äntligen dags för ett välbehövligt lov.

Annons

Sportlovet drar igång och då är det ett perfekt tillfälle att slappna av från allt arbete och göra saker man inte har tid till annars. Prima har hittat olika aktiviteter, från spelkväll till en dag i skidbacken – allt för att hitta något som passar till alla!


Alborgen i Valbo är det perfekta utflyktsmålet om du
gillar äventyr och spännande utmaningar. Samla vänner eller familjen och tävla er igenom dagen tillsammans med bland annat Indiana Jones och Super Mario!

Pris: från 180:-


Att läsa är bra. Förutom att utöka ditt ordförråd får du även chansen att fly från verkligheten och in i en annan värld. Ta en tur till Hogwarts, förälska dig i vampyrer eller lös brott med Wallander. Gå till närmaste bibliotek och förlora dig bland hyllorna.

Pris: Gratis


Fjärran Höjder i Gävle och Parkbadet i Sandviken är två roliga inomhusbad med pooler för alla. För den som söker extra spänning finns vattenrutschbanor, hopptorn och vågmaskin, för den hurtige finns motionsbanor och den som är ute efter en mer avslappnad upplevelse kan lägga sig i det varma bubbelbadet eller sätta sig i bastun.

Pris: från 50:-


I kungsberget får du uppleva utförsåkning när den är som bäst. Med sina 18 backar finns det utmaningar som passar både nybörjare och vana skidfantaster. Njut av god mat i en av restaurangerna eller ta med egna smörgåsar och rykande varm choklad. Det botar de flesta frusna fingrar!

Pris: från 269:-/dag


När halva lovet har passerat kan man lätt känna sig lite rastlös. För att råda bot på detta är bowling en alldeles utmärkt aktivitet. Snöra på dig de trefärgade skorna, välj ett klot och kör igång. Har du riktig tur eller är riktigt skicklig kanske du slår en strike!

Pris: från 100:-


Film är oftast bäst på bio. Ta med dig någon du tycker om, köp den största popcornmenyn och mys ner dig i stolen. När salongen har tystnat och mörkret lagt sig börjar filmen inom kort. Mysfaktor på hög nivå!

Pris: från 70:-


En skön avrundning på lovet kan vara att samla vännerna till en spelkväll. Be alla ta med sig varsitt sällskapsspel och något gott att äta, slå er ner runt bordet och låt matchen börja. Må bäste man vinna!

Pris: Gratis

Text
Lisa Öholm

Text & bild
Emelie Edenby

Bild
Emma Frelin

prima@arbetarbladet.se

Mer läsning

Annons