Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spotify nu också i mobilen

Annons

Den svenska musikstreamingtjänsten Spotify finns nu också i en mobil version. Natten till måndagen släpptes den länge omtalade applikationen till Apples Iphone och Googles Android-mobiler.

Mobilvarianten av programmet kräver ett månadsabonnemang hos Spotify för att fungera, något som antas öka betalningsviljan hos Spotifys kunder markant. I dagsläget använder de flesta kunderna den reklamfinansierade gratistjänsten.

Grundläget i mobilvarianten är att musik streamas via 3G-nätet eller via en trådlös internetuppkoppling. Det går dock även att ladda ner låtar från hela spellistor till mobilen, så att man kan använda programmet på platser där mobiltäckning saknas.

Spotify skriver på sin hemsida att de jobbar på att utveckla mobiltjänster även för andra plattformar inom det så kallade smartphone-segmentet.

Många förvånades när Apple gick ut och meddelade att Spotify skulle tillåtas på Iphone. Företaget är känt för att vara restriktivt med vilka program de släpper in i sin App Store, och då Spotify kunde ses som en konkurrent till Apples eget Itunes fanns risken att Spotify skulle få nobben.

Spekulationerna om att Apple ska lansera en egen streamingtjänst för att möta konkurrensen från Spotify lär nu intensifieras.

/TT Spektra

Mer läsning

Annons