Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stå på er systrar!

Annons

Otroligt provocerande att vårt landstingsråd Ann-Margret Knapp är så nöjd med att vårt avtal i stort sett ”inte blev någonting”. Som specialistutbildad sjuksköterska ska vi nu åter få diskutera vårt värde i lokala förhandlingar. Läkarbrist och många nya administrativa uppgifter via våra enhetschefer gör att ansvar deligeras utan att de nya arbetsuppgifterna genererar någon ökning i lönekuvertet.

Får jag höra att arbetsgivaren än en gång säger att de satsar på sjuksköterskorna utan att visa det i handling får alternativet bli att säga upp sig och ta ett mindre krävande arbete som ger samma betalning.

Att vårt lönelyft skulle innebära att hela samhället skulle störta samman för att pengar skulle tappa sitt värde tycker jag är märkligt.

Hoppas att arbetsgivarens minne inte är så kort att de glömt att det arbete vi inte utförde under konflikten innebar stor samhällsfara och var livsviktigt.

Kommentaren annars är ju att vi är utbytbara men ändå finns aldrig folk när vikarie krävs.Underliga ekvationer som är svåra att få ihop trots att man är högskoleutbildad.

Min reaktion på avtalet är att jag kommer att arbeta efter lön och absolut inte göra mer än arbetsgivaren finner att jag är värd. Stå på er systrar, annars gör någon annan det.

Besviken medsyster

Mer läsning

Annons