Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stadsfesten slog besöksrekord – "Vi är jättenöjda"

Nu är Stadsfesten slut för den här gång. Arrangörerna är trötta efter allt hårt slit, men mycket tacksamma över att det kom så mycket folk. Omkring 50 000 människor besökte Stadsfesten under fredagen och lördagen.

Annons

LÄS OCKSÅ: Polisen nöjda med Stadsfesten – trots 50 ingripanden

Fyradagarsfesten i centrala Gävle innehöll bland annat uppträdanden, matupplevelser och tivoli. Stadsfesten ska dessutom ha slagit besöksrekord i år, enligt Andreas Lundin, arrangör och ägare av resturang P.U.B vid Södermalmstorg. Ungefär 50 000 personer ska ha besökt Stadsfesten under fredagen och lördagen.

– Det har varit fantastiskt mycket folk och vi är jättenöjda. Det är kul att Gävleborna uppskattar det och jag tror att det här är vad Gävle behöver en gång om året, säger han.

Andreas Lundin och medarrangörerna vill tacka alla människor som har besökt Stadsfesten och riktar också ett extra tack till familj och vänner, som har ställt upp.

– Det är tack vare all hjälp vi kunde göra det här. Alla har jobbat som djur, säger han.

Det stora dragplåstret under Stadsfesten har varit Sean Banan. Han lockade många barnfamiljer till Södermalmstorg under fredagskvällen.

– Han är jättebra och han kör sin grej. Jag såg också att det var många pappor med barn på axlarna under kvällen, så föräldrarna hade det nog tufft, men det var nog värt det, säger Andreas Lundin.

LÄS MER: Sean Banan fyllde stan med barn

Stor uppmärksamhet fick också Anders Litzell och Jessica Ortman från programmet Grillmästarna. De visade upp hur man grillar i Slottsparken och gav också sina hetaste grilltips, enligt Andreas Lundin.

– Det är många som har frågat grillmästarna om råd och när det gäller maten känns det som att festivalmaten har nått en ny nivå, säger han.

Arrangörerna är mycket nöjda med hela Stadsfesten. Samarbetet med kommunen, polisen och räddningstjänsten har också gått bra. Andreas och kompisarna har inte hunnit landa efter spektaklet ännu och har därför inte utvärderat Stadsfesten.

– Vi har kanske sovit 12 timmar på fyra nätter. Men vi har planerat det här nu i åtta månader och det känns lite skönt att det är över. Det är skönt att det har gått så bra och fint väder fick vi ju också, säger Andreas Lundin.

Han och kompisarna, som äger resturang P.U.B på Södermalmstorg, är även sugna på att fortsätta att arrangera Gävles stadsfest nästa år.

– Inget är klart ännu, men vi kommer ju att lämna in en ansökan för att arrangera Stadsfesten nästa år också, säger Andreas Lundin.

Se också klippet där vi testar Stadsfestens mat och karuseller!