Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stäng gränsen!

Regeringen skriver ut nya regler för nyanlända invandrare; jobb, lägenhet och femtusen i plånboken annars får inte fru/man och barn komma in i landet.

Annons

 Ingen återförening, eller anhöringinvandring, utan innanförskap, meddelar Tobias Billström. Övertygad om att hans tumskruvar är rätt medicin för att få ner invandringen och skilja ut invandrare från riktiga svenskar.
Inga problem att få igenom förslaget i riksdagen, säger han. Kristdemokraterna, som ännu har ett mått av samvete, viker ner sig när det blir allvar.
Med Billströms blinkande invit till landets främlingsskeptiker stängs invandrare ute. Om Billström, och den arroganta höger han företräder, menar allvar med integration skulle han skriva ut regler, förmåner och bidrag för arbetsgivare som anställer invandrare.
Nu, och i överblickbar framtid, kommer merparten av utomeuropeiska invandrare och flyktingar aldrig in på den ordinarie arbetsmarknaden. Där råder, vilket alla vet, diskriminering.
Billström är medveten om detta, men har ingen vilja att göra något åt det. Han väljer en annan väg, att i praktiken stänga gränsen för barn, föräldrar och andra anhöriga. Det är en unken politik.

Mer läsning

Annons