Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängda skolor och inställda bussar och tåg

(Uppdaterad 11.20) Flera skolor i Norduppland håller stängt i dag och på grund av snökaoset är även många skolskjutsar och annan kollektivtrafik antingen helt inställd eller kraftigt försenad.

I Tierps kommun är all busstrafik, inklusive skolskjutsar, ut mot kusten inställd. Det innebär att inga barn och ungdomar som åker kollektivt kan ta sig till skolan i dag.
Hållnäs skola är helt stängd under måndagen, lika så den i Film och Morkarla i Österbybruk. På Hällnäshalvön är i stort sett alla boende och företagare utan ström och därför kan inte heller förskolan i Hållnäs hålla öppet. 53 elever från sexårsverksamheten till och med klass sex berörs och 27 barn upp till fem år måste vara hemma i dag.
– Det har varit en vaktmästare och lite personal i skolan och på fritids, men det är kallt och rent av omöjligt att ta sig dit om man inte bor alldeles i närheten, säger områdets rektor Birgitta Skärberg.


I Skärplinge och Karlholm håller skolorna öppet, men i högstadiet är det bara mellan sex och åtta elever i varje klass som i vanliga fall har ungefär 20 elever. Resten har helt enkelt inte kunnat ta sig dit.


Det är inte bara elever som får stanna hemma i dag. Oplogade vägar och inställda bussar och tåg har även gjort det så gott som omöjligt för många att ta sig till jobbet.
På Upptåget är det förseningar med mellan 20 och 30 minuter. Tåget från Upplands-Väsby 0949 var helt inställt och resande hänvisas till avgång 1019. Och det var inte den enda avgången som inte gick. Tidigare på morgonen var flera Upptåg både från Tierp och söderut och från Upplands-Väsby och norrut helt inställda.


All busstrafik som körs från Östhammar är inställd. Det gäller även linje 811 i båda riktningar. Även linje 832 är inställd till och med kl 12.00.


Mer information hittar du på Upplands lokaltrafiks hemsida: http://www.ul.se/sv/Trafikstorning/?iid=2096