Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startade kafé till farmor Sonjas ära

Gävlebon Madelejn Perjos jobbar vanligtvis som konfigurationsledare på SMT i Sandviken. Men den här sommaren har hon dessutom startat upp ett kafé intill Gavleån i Gävle.

– Jag har saknat ett sånt här ställe och då fick jag helt enkelt fixa det själv. Det blev den här platsen eftersom solen alltid lyser just där, säger Madelejn Perjos.

kaféet, som drivs i en vagn uppställd intill Gavleån, öppnade i samband med Getaway Rock och – om vädret tillåter – vill Madelejn Perjos hålla öppet i ett par månader till.

Varför heter kaféet Farmor Sonjas?

– Farmor, som är den underbaraste och varmaste personen jag känner, har alltid varit ett stort stöd för mig. Dessutom gillar hon sötsaker. Så därför kändes det naturligt att döpa kaféet efter henne, säger Madelejn Perjos och berättar att farmor själv inte visste om att kaféet skulle döpas efter henne.

– Farmor är svårt cancersjuk just nu, men hon har i alla fall provsmakat lite av min glass.

Kommer du driva vidare kaféet nästa år?

– Om jag får för kommunen så kommer jag att göra det, säger Madelejn Perjos.