Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startkaos när snön störde på Gävletravet

Lunchtravet på måndagen kördes på ett underlag som inte var det bästa sedan det kommit ett snöfall under förmiddagen.

När dagens andra lopp skulle starta fick man också ge upp med startbilen som sladdade allt för mycket då den inte fick fäste. Av den anledningen fick man köra V4-2 och V4-3 med så kallad linjestart.

Den startmetoden är nog en av de saker som svensk travsport knappast kan vara stolta över. Det är lätt att använda ordet kaos när man ser den tillämpas.

Björn Röcklinger anförde V4-1 från start till mål med femårige Hyperfine Tooma som såg riktigt fin ut vid segern. Det var hästens andra seger i karriären och ska man döma av insatsen den här gången så kommer det fler segrar framöver...

– Han var inte speciellt bra i värmningen men i loppet var han nästan lite för laddad men han skötte sig i alla fall bra och det fanns krafter kvar i mål, berättade segerkusken.

Mycket betrodde Side Saddle visade inget extra som favorit och även om det finns kapacitet i honom så verkar det finnas en del att slipa på inför framtiden.

I det loppet gjorde Matilda Persson sin sulkydebut och det var mycket ståhej kring den. Matilda har gjort det bra som kommit så långt som att ta licens med tanke på att hon är rullstolsbunden. I loppet blev hon hängande med sin LH Adventure och i mål var man långt efter konkurrenterna.

Jorma Kontio körde resolut med Claes Sjöströms Hoover och det resulterade i andra raka på Gävle för den femårige valacken. Trots den tuffa öppning höll han farten mycket bra till slut och var aldrig hotad om segern.

Daniel Redén fixade en dagsseger när han vann med fyraårige Illinois Sund. Hästen var tidigt framme och tog över ledningen redan efter 600 meter. I den positionen var man sedan hotad vid segern sedan man glidit undan väldigt enkelt den sista biten.

– Tidigare har det varit en häst som bara ska gå med i ryggar ocjh också ha ett fast underlag för att vara som bäst. Med tanke på det känns det överraskande att han kunde vinna nu och han är kanske lite på gång just nu, sa Daniel efter segerloppet.

Fredrik Pedersen avrundade V4-spelet och fastställde utdelningen till 706 kronor för fyra rätt. De som följde vårt system på 48 rader kunde glädjas åt den utdelningen på sina satsade pengar. Fredriks segerhäst var Mr Miles som klev på från kön och sedan rundade hela fältet för att till slut vara tämligen ensam den sista biten.

– Det här är egentligen inte hans förutsättningar men jag tyckte att han mötte ett klart enklare gäng än vanligt. Nu tyckte jag att det var klart ganska tidigt trots att vi fick ett tufft lopp, resonerade Fredrik efter segern.

Dagen avslutades med att hemmahästen Elvis Tabac (tränad av Åsa Bäck) vann efter ett lopp i andra ytter. Rikard N Skoglund körde hästen som i sin tredje start tog sin första seger.