Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Eklunds sista debutantpris

Fem prosaister kandiderar till prestigefyllda Borås Tidnings debutantpris. På torsdagen presenterades de nominerade författarna.

Jurymedlemmen Marie Lundström konstaterar i BT att prosan varit stark under det gångna året. ”Vi har inte valt en enda diktsamling i år, det är kanske lite förvånande. Vi i juryn har ju tidigare haft ett gott öga till det lite smalare”, säger hon.

De nominerade är Amanda Hellberg för rysaren ”Styggelsen”, Elin Boardy för romanen ”Allt som återstår”, Sara Mannheimer för romanen ”Reglerna”, Hassan Loo Sattarvandi för ”Still” och Fausta Marianovic för krigsskildringen ”Sista kulan sparar jag åt grannen”.

Debutantpriset delas ut 18 februari nästa år och vinnaren belönas med 100 000 kronor. Priset instiftades 2001 under kulturchefen Stefan Eklunds ledning. Årets debutantpris blir det sista för Stefan Eklund, som ska lämna Borås Tidning för att ta över som kulturchef på Svenska Dagbladet efter Carl Otto Werkelid.

(TT Spektra)