Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Lindström SD:s toppkandidat i Hofors

/

Han har aldrig tidigare arbetet med politik.

Nu blir han Sverigedemokraternas man i Hofors.

– Jag har tröttnat på att andra partier inte gör något åt vissa saker, säger Stefan Lindström, första namn på Sverigedemokraternas vallista i Hofors.

Annons

Han har varit medlem i Sverigedemokraterna ett år. Men han har inte haft någon framträdande roll i partiet, fram tills nu.

Den 39-årige snickaren Stefan Lindström från Hofors blir det namn som Sverigedemokraterna saknat på sin vallista.

Han följs åt av Grete Blomgren, 60 år och Agne Stålberg, 48 år som tillsammans driver STF vandrarhem i Sandviken.

Så sent som i april meddelade partiet att de saknade ett första namn till vallistan i kommunvalet. Ulf Lindström som tidigare varit partiets frontfigur blev utsparkad från Sverigedemokraterna.

– Ulf hade för extrema åsikter som inte alls går i hop med vårt partiprogram, säger Roger Hedlund, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Gävleborg.

Oerfaren med politik

Stefan Lindström som inte har några politiska erfarenheter fick i stället ta Ulfs roll i SD.

Han börjar sin valkampanj med att rikta kritik mot de andra partierna i Hofors.

– Ta skolan till exempel. Det är för få elever som klarar betyget godkänt i alla ämnen. Politiker lovar att det ska bli ändring men inget händer, säger han.

Han gör heller ingen hemlighet av vad han tycker om den invandringspolitik som förs i kommunen. Partiets viktigaste valfråga är att kommunerna ska bryta avtalet med Migrationsverket. En självklarhet, anser Stefan Lindström.

– De pengar vi lägger på invandrarna skulle vi kunna ge till UNHCR, och hjälpa människorna i sina hemländer i stället. Jag lovar att de som kommer hit hellre skulle vilja få hjälp i hemländerna och inte flytta till okända Norden, säger han.

Säkra på att ta en plats

Inför höstens val är partiet säker på att få en stol i Hofors kommunfullmäktige. Att forna partikandidater, som Ulf Lindström, ställer upp på Nationaldemokraternas lista i kommunvalet ser inte Stefan Lindström som ett hinder.

– ND driver vissa frågor som vi inte vill ta i med tång, och där finns det inget som helst gemensamt med SD eller vad jag tycker, säger Stefan Lindström.

Mer läsning

Annons