Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenebergskioskens framtid bestäms före nyår

Det är över ett år sedan Stenebergskiosken brann. Men än har inget gjorts åt den övergivna byggnaden på Brynäs.
– Vi jobbar med frågan och hoppas hitta en lösning före årsskiftet, säger Hans-Olov Åström på tekniska kontoret.

Det var i september förra året som Stenebergskiosken brann. Sedan dess har den utbrända och förstörda byggnaden stått öde i hörnet på Stenebergsparken. Kommunen har i över ett års tid förgäves försökt få kontakt med ägaren till arrendet.

– Det har inte hänt så hemskt mycket. Vi väntar ut arrendetiden som går ut vid årsskiftet, säger Hans-Olov Åström, trafik- och parkchef på tekniska kontoret.

Enligt honom finns det flera intressenter till att ta över Stenebergskiosken, men det är inte klart vem det blir och i vilken form.

Tekniska kontoret har tidigare frågat tjänstemännen på Bygg & Miljö om det skulle vara möjligt att sälja marken med kiosken till en eventuell köpare. Det tror man skulle göra affären mer attraktiv för köparen. Men en sådan affär skulle kräva en ändring i detaljplanen, och det är inte aktuellt enligt planchef Lena Steffner.

– Politikerna tycker att det är dumt att sälja ut den allmänna parkmarken inne i staden. Därför är det lämpligt att det fortsätter att vara arrende, säger hon.

Både Lena Steffner och Hans-Olov Åström tror att Stenebergskioskens framtid snart ska vara löst.