Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stillsamt och rockigt i   Jesustältet

/
 • Alternativ. Tina Fosselie som är samordnare för Jesustältet är nöjd med de dagar som varit. Tanken är att erbjuda ett alternativ för ungdomar som hänger ute på stan under Cityfesten.
 • Popjesus. Adrian Wallenberg rockar loss i Jesustältet. Kön för att få spela har varit lång berättar Douglas Ulises                  Campoz Moz.
 • Boxningsjesus. Brorsorna Jacob och Andreas Westerbom går en match i ringen. ”Svårt att få in en riktig smäll” tyckte de efteråt.
 • Jesustältet. I år har Jesustältet bytt plats och står ny på helig mark bredvid Heliga Trefaldighets kyrka.

Vad ska man göra när benen inte längre bär och gatorna känns alldeles för stökiga? Eller när det bara låter illa från artisterna och karusellerna inte längre ger något pirr i magen? Ett lite stillsammare alternativ står Jesustälet för.

Annons

Det ser riktigt mysigt ut under lindarna utanför Heliga Trefaldighets kyrka. Här har Gävles Kristna Råd slagit upp sitt Jesustält. Platsen är ny men det är inte tältet, även om det i år blivit större.

– Det är roligt med en ny plats, nu syns vi från gågatan och folk kommer in hit, säger Tina Fosselie, Jesustältets samordnare.

– Det har gått bra hittills och när det varit dåligt väder har folk kommit in eftersom vi har ett stort tält med mjuka soffor.

Lugn oas

 

Och så har de stans billigaste fika.

– Vi riktar oss till ungdomar i år och därför ska det vara billigt.

Tidigare har Jesustältet haft fokus inställt på barnfamiljer och det är fortfarande många i den gruppen som hittar dit. Meningen är att det ska vara ett alternativ till det övriga utbudet på stan, en oas som är lite lugnare.

I partytältet kan man spela Guitar Hero, Singstar eller dansa på dansmattan. Douglas Ulises Campoz Moz har hand om betalningen, en låt kostar tio kronor och det är många som vill spela.

”Skitkul att komma hit”

 

– Det har varit aslång kö för att få spela, berättar han.

– Skitkul att komma hit och spela, säger Adrian Wallenberg som precis kört igenom en låt.

Utanför tältet står en uppblåsbar boxningsring där man kan boxas med stora handskar. Det har Emma Rydström och Kim Söder testat.

Tung boxning

 

– Kul men jobbigt, handskarna var så tunga, tycker de om boxningen.

– Nu ska vi kanske testa Singstar.

Jesustältet erbjuder också en scen för lokala artister och flera trubadurer och singer/songwriters uppträder.

Mer läsning

Annons