Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan kör rally-SM i Gävle

Per-Gunnar ”P-G” Andersson är klar för full säsong i rally-SM.
Och att värmlänningen blir ett dragplåster när 2016 års serie drar igång med Rally Bilmetro i skogarna runt Gävle står utom tvivel!

Under fjolåret återfanns P-G Andersson i rallycross-VM, där han slutade på en 13:e plats i klassen Supercars. Men nu är det alltså återigen rally som gäller…

– Rally är det som ligger mitt hjärta allra närmast och det här är ett sätt att betala tillbaka till sporten och fansen, berättar han själv.

Den dubble juniorvärldsmästaren ska ratta en Skoda Fabia WRC. Bilen ägs av Johan Eklöf i Linköping och P-G lånade den till backtävlingen på hemmaplan i Årjäng i somras. En tävling som han vann. Skodan är iordningställd av Mikael Gustafsson i Kil, och han ska fortsätta sköta den under säsongen.

– Tillsammans har vi hittat en lösning för SM, förklarar en taggad P-G.

Att han sätter extra krydda på Rally-SM är alldeles uppenbart, även om han inte kört serien sedan 2009.

Senast P-G tävlade på hög nivå var 2013, då i Asienmästerskapet tillsammans med co-driver Emil Axelsson. Det blir också Emil som tar hand om nämnda syssla i Rally Bilmetro (som alltså bytt namn från Vinterpokalen), SM-premiären första helgen februari.

Målet med satsningen är SM-guld.

– Ja, när vi får upp farten bör jag ha en hygglig chans. Sedan kör jag alltid för att vinna och nu vill jag bjuda tillbaka lite till Rallysverige. Innan start i gästrikeskogarna ska P-G testa bilen ordentligt, men också ner en sväng till Monte Carlo-rallyt och läsa isnoter åt norrmannen Mads Östberg.

– Det här ska bli vansinnigt roligt! avslutar Per-Gunnar Andersson.