Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stooges-gitarrist avliden

Ron Asheton, gitarrist och basist i legendariska The Stooges hittades död i sitt hem i Michigan på tisdagen, skriver NME. Dödsorsaken är ännu inte fastställd men polisen i Ann Arbor misstänker inget brott utan mycket tyder på att Ron Asheton avled till följd av en hjärtattack. Han blev 60 år.

Asheton var en av originalmedlemmarna i The Stooges och tillsammans med frontmannen Iggy Pop, bassisten Dave Alexander och trummisen och tillika brodern Scott Asheton skapade Ron Asheton musikhistoria i början av 70-talet.

- Jag är chockad. Han var min bästa vän, säger Iggy Pop i ett uttalande.

Ron Ashetons riff hörs på bland annat låtar som "I wanna be your dog" och "Down on the street". Efter det klassiska albumet "Raw power" från 1973 lämnade han The Stooges, som sedan splittrades. 2003 återförenades bandet igen och 2007 släppte de ett nytt album, "The weirdness".