Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa vansinnet!

Äntligen har vår utrikesminister Carl Bildt reagerat med att fördöma Israels brott mot folkrätten.

Kriget mot Hamas och civilbefolkningen i det redan tidigare isolerade Gaza är inne på sin tredje vecka och det förskräckliga dödandet bara fortsätter. Krig leder aldrig till en varaktig fred. Men Israels nya utrikesminister Tzipi Livni fortsätter att med tårar i ögonen hota med ännu mer bomber. Palestinierna i Gaza får nu sina liv krossade. En av världens mest välutrustade krigsmakter anfaller med flyg, hangarfartyg och stridsvagnar mot en och en halv miljon, nästan helt försvarslösa människor och vi bara tittar på, i bästa fall. En del anser till och med att Israel har rätt att döda, ockupera och terrorisera. Därför är det hoppingivande med Carl Bildts uttalande.

Enda vägen till en hållbar fred är att man ersätter krigarna med hjälparbetare och FN-trupper. I detta återuppbyggnadsarbete bör Sverige delta med full kraft. Israel måste lämna tillbaka all ockuperad mark, riva de olagliga murarna, lämna bosättningarna, öppna gränsövergångarna och hålla ingångna avtal och FN-resolutioner. Raketskjutningarna och terrorn från båda sidor måste stoppas omedelbart. Annars kan vi och människorna i Israel, Gaza och Västbanken fortsätta att leva i en värld där dånet från vapenindustrin överröstar våra böner och demonstrationer om fred på jorden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel