Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor fest innanför bergväggarna

– Är det någon mer än jag som är andfådd? ropar allsångsledaren Johan J:son Ljung ut över publiken som svängde inramad av mäktiga bergväggar.

På söndagen var det dags för årets omgång av allsång i Griggebo bergtäkt.

Känsla av både inomhus och utomhus infann sig i den soldisiga bergtäkten. På bakre parkett satt rader av allsångssugna som diggade direkt från sina solstolar. Lukten av varmkorv gjorde sig påmind. En av dem som sjöng och dansade stående var Ragnhild Pagard.

– Allsången här är lite annorlunda. Det bästa är gemenskapen och att alla är glada, hörde Arbetarbladet henne säga mellan verserna i bergtäktens kyrkaktiga akustik.

I år hade arrangörerna för allsången i Griggebo bergtäkt, Anders Rundlöf och Martin Lindberg, valt att fokusera på de yngre, något som märktes i allsångsprogrammet som innehöll allt från ”Imse vimse spindel” till låtar av Kate Bush.

Den gemensamma sången med publikens allra minsta avslutades med en febril språngmatch till godispåsarna som vd:n Anders Rundlöf delade ut. Dansbandsdrottningen Erica Sjöström var näst på tur att inspirera publiken till sång. Men artisterna, som enligt Anders Rundlöf, drog mest sångfåglar till bergtäkten var Pernilla Wahlgren och Robin Stjernberg från Idol.

– Det är lika mycket folk här som förra året, runt 1 600 personer. Men det har strömmat in en hel del på slutet, säger han.