Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora delar av besättningen på Ocean Gala skickas hem

Under torsdagen kommer en större del av besättningen på fartyget Ocean Gala att skickas hem. Ett 90-tal av den 140 personer stora besättningen kommer att lämna fartyget.

Fartyget Ocean Gala har legat i hamnen i Utansjö sedan i mitten av juni. Fartyget var tänkt att ta emot 1800 asylsökande.

Läs också: Migrationsverket stoppar Ocean gala

Men efter att Länsstyrelsen i Härnösand konstaterat att Utansjö hamn inte kan ta att emot passagerarfartyg eftersom hamnen saknar giltiga miljötillstånd, så hävdar Migrationsverket att kontraktet inte längre är giltigt.

Anledningen till att större delen av fartygets personalen nu skickas hem är att man är i förhandlingar om förlikning med Migrationsverket och de har bett Floating accomodations att reducera kostnaderna.

Kjell Tandberg, som äger bolaget Floating accomodations säger att det är cirka 90 personer som främst arbetar med säkerhet och servering som nu lämnar fartyget.

Läs också: Migrationsverket stoppar Ocean gala

– Vi kommer behålla all personal som är nödvändig för fartygets drift och det rör sig i alla fall om ett 50-tal personer, säger Kjell Tandberg,

Läs också: Kommunen anklagas för smutskastning av Ocean Gala: "Ett försök att svärta ner vår verksamhet"

Enligt Kjell Tandberg är ett svenskt bemanningsföretag beredda att med kort varsel skicka ny personal som ska ersätta de som nu åker hem.

– Detta sker om det blir aktuellt att använda fartyget som boende för asylsökande, säger Kjell Tandberg.